Facebookon érkezett a segítség – 8 millió forintot spórolt egy pár az önkéntes spermadonoron

Gemma és Kirsty öt éve alkotnak egy párt, és már nagyon szerettek volna kisbabát, de a magánorvosnál 18 ezer fontba, azaz nagyjából 8 millió forintba került volna a mesterséges megtermékenyítés. Álmaikat végül egy olyan spermadonor hozta el, akit a Facebookon találtak, és ingyen vállalta a procedúrát.

Kenzie Kilpatrick

Kenzie Kilpatrick

A 26 éves Kenzie Kilpatrick-ról van szó, aki már ötven nőnek segített azzal, hogy ingyen odaadta hímivarsejtjeit, csupán az utazás és a szállás költségeit kérte el. Mielőtt sor került volna az átadásra, a pár személyesen is találkozott gyermekük leendő apjával, és azonnal megkedvelték őt. Természetesen orvosi papírokat kértek arról, hogy egészséges-e, nincsen-e szexuális úton terjedő betegsége, és azt is előre megbeszélték, hogy csupán biológiai apaságról lesz szó.

Orvosi segítség és konkrét fizikai érintkezés nélkül megtörtént a megtermékenyítés, Gemma pedig nagy örömükre meg is fogant. Sophia tíz hete született meg makkegészségesen, már csak arra kell majd figyelni, hogy később ne “fusson össze” véletlenül egy ellenkező nemű féltestvérével.

Forrás: Birminghammail