Íme Quasi Modo, a világ legrondább kutyája

Egy tízéves floridai keverék kutya nyerte el meg az idén már 27. alkalommal megrendezett világ legrondább kutyája versenyt a kaliforniai Petamulában. A csúnya eb az elismerés mellé 1500 dollárt is kapott.

A Quasi Modo névre hallgató pitbull és holland juhász keverék nőstény a verseny főbírájának elmondása szerint azzal nyerte el a világ legrondább kutyája címet, hogy “a tökéletességet jelképezi a rondaságban”. A notre dame-i toronyőr után elnevezett kutya több születési rendellenességgel, köztük gerincproblémákkal született, és egy menhelyen senyvedett, mielőtt egy floridai állatorvos örökbe fogadta.

rondakutya

2015 legrondább kutyája, Quasi Modo (Fotó: MTI/Noah Berger)

A kutya gazdája elmondta, hogy a gyerekek sokszor megijednek és sikoltozni kezdenek amikor meglátják a kutyáját, pedig Quasi Modo valójában nagyon játékos és barátságos állat és mindenkit elvarázsol aki megismeri. Születési rendellenességei miatt úgy tűnik, mintha Quasi Modónak túl rövid lenne a háta a testéhez képest, emiatt állítólag már az is előfordult, hogy felnőtt férfiak az autójukra ugrottak fel előle rémületükben, mert azt hitték, hogy hiénával vagy tasmán ördöggel kerültek szembe.

rondakutya2

Quasi Modo egyik versenytársa (Fotó: MTI/Noah Berger)

A zsűri egyébként több szempont, köztük az első benyomás, a szokatlan ismertetőjegyek, a “természetes csúnyaság”, a személyiség és a nézők reagálása alapján hozta meg döntését. A gazdák közül sokan elmondták, hogy hiába tartják csúnyának kedvencüket, számukra így tökéletesek.

Erős volt a mezőny – A videóban megnézheted Quasi Modo versenytársait:

Forrás: MTI