Ha egy kis hűsölésre vágysz – Izgalmas bécsi kirándulóhelyek kánikulában

Ha épp az osztrák fővárosban vagy környékén jársz, és a nagy melegben azt sem tudod, merre indulj el, adunk neked egy pár tippet olyan helyekről, ahol garantáltan hűsölést találsz majd.

1. Templom, bazilika

Számos gyönyörű templom és bazilika található Bécsben, ahol biztosan hűvösebb lesz, mint kint a tűző napon. A Szent István Bazilika, tehát a Stephansdom a leghíresebb ilyen látványosság, de a Karlskirche is elég ismert, ahol lifttel fel lehet menni a templom kupolájába.

Stephansdom

Stephansdom

Karlskirche

Karlskirche

2. Sóbarlang

A Simmering városrészben található sóbarlang is egy olyan nevezetessége a városnak, ahol mindenképpen hűvösebb lesz, mint a barlangon kívül.

Salzgrotte

A sóbarlang címe: Aktivital, 11., Simmeringer Hauptstraße 80-82.

3. A Habsburg királyi család kriptája

A föld alatt is rengeteg olyan hely van, ahol nem csak Bécs nevezetességeit ismerheted meg, de ugyanakkor fel is üdülhetsz. Lehet, hogy első hallásra különösen hangzik, de miért ne nézhetnéd meg, hol nyugszanak a Habsburg királyi család tagjai, ha már egyszer Bécsben jársz? Több ilyen kripta, illetve katakomba is található az osztrák fővárosban, a leghíresebb a kapucinosok kriptája (Kapuzinergruft). Itt található többek között Sissy szarkofágja is. De ha már amúgy is megnézted a Stephansdom-ot, menj le a templom alatt található katakombákhoz is!

Kapuzinergruft

A kapucinosok kriptája

4. Éjszakai kalandozás

Olyan éjszakai kirándulásokat is szerveznek Bécsben, amelyek egy 1949-ben készült film föld alatti útvonalát járják be. Az útvonal megvilágítását fáklyák szolgálják. A film címe A harmadik ember (Der dritte Mann), amely egy Graham Greene regény alapján készült.

drittemanntour

5. Kirándulás az erdőben, kastélylátogatás

Természetesen a szabadban is felüdülést találhat a megfáradt turista, érdemes elnézni a Praterbe, a Schönbrunn palota kertjébe vagy a bécsi erdőbe, a Wienerwald-ba. Ez utóbbi már nem Bécsben, hanem Alsó–Ausztriában található.

Prater

Prater

IMG_5657

Schönbrunn palota

Wienerwald2

Wienerwald

O. M.