Kínozzák a makikat a cuki videók érdekében

Nagy szemek, hatalmas puha bunda, tündéri arcocska:  a törpe lajhármakit egyre többen tartják házikedvencként mókás külseje miatt. Egyik cuki videó kerül a fel a netre a másik után arról, hogyan viselkednek, mikor játékosan csiklandozzák őket – most kiderült, hogy ez nekik valóságos kínzás.

Azt sem szeretik, ha fésülik őket (Forrás: Youtube)

Azt sem szeretik, ha fésülik őket (Forrás: Youtube)

Az International Animal Rescue szervezet arra figyelmeztet mindenkit, hogy a csikizés a törpe lajhármakinak valójában szenvedést okoz. Azért emelik fel a karjukat, mert ezt csinálják, mikor veszélyben érzik magukat, és félnek, és a könyökükön lévő verejtékmirigyek segítségével méreganyagot termelnek.

A csiklandozás nem az egyetlen tortúra, amit az alapvetően vadon él makiknak ki kell bírniuk: mikor befogják őket, sokszor érzéstelenítés nélkül húzzák ki a fogaikat, szörnyű körülmények között szállítják őket, csak hogy aztán valaki  kiélhesse cuki majmok iránti lelkesedését. A TicklingIsTorture nevű  weboldalon híres színészek is felszólalnak az állatok érdekében, és arra kérnek mindenkit, hogy ne lájkolják a csiklandozós videókat.

Így néz ki egy maki szállítás közben (Forrás: Scientificamerican)

Így néz ki egy maki szállítás közben (Forrás: Scientificamerican)

Ez egy felvétel a sok közül, ami az elmondottak fényében egyáltalán nem vicces, pláne azt olvasva, hogy a feltöltő szerint majmocskája imádja, ha csikizik:

f