Francesco Lentini – Ő volt a leghosszabb életet élő háromlábú férfi

Francesco Lentini 1889. május 18-án született, tizenkettedik gyerekként, félig-meddig magában hordozva saját ikertestvérét. A szicíliai férfinak összesen három lába, négy lábfeje, tizenhat lábujja, és két nemi szerve volt. Lentini 77 éves korában halt meg, ezzel ő a valaha legtovább élt háromlábú ember a világon.

circus-freak-Francesco-Lentini-three-legs

További nehézséget okozott, hogy egyik lába sokkal rövidebb volt, mint a másik kettő, de nem ez volt a legnagyobb baja szegénynek: a szörnyszülöttként elkönyvelt kisfiút szülei fel sem akarták nevelni: először egyik nagynénjéhez került, ám ő sem nevelte sokáig, hanem egy fogyatékosoknak létrehozott intézetbe adta, ahol szakszerű ápolókkal körbevéve utálhatta plusz testrészeit. Később megbékélt önmagával, összebarátkozott a többi gyerekkel, plusz lába pedig nagyon jól jött a focimeccseken. Különös adottságát a futballban kamatoztatta, az intézetben sokat fociztak, innen ered később visszaköszönő beceneve: Three-Legged Football Player, azaz Háromlábú focista.

francesco-lentini-3

Kilencéves korában állt be az amerikai Ringling Brothers cirkuszi showhoz, később önálló estet is kapott The Great Lentini címmel. Innentől kezdve abból élt, hogy különböző cirkuszokkal járta a világot, és közben a szerelem is rátalált: Theresa Murray nevű feleségétől négy gyermeke született.

lantini_02

Lentini 1966. szeptember 22-én halt meg a floridai Jacksonville-ben 77 évesen, mellyel mai napig a leghosszabb életet megélt háromlábú ember a világon.

Forrás: Thehumanmarvels, Acidcow