Gondolatolvasással kommunikálunk a jövőben Zuckerberg jóslata szerint

A gondolatolvasásban illetve a gondolatmegosztásban látja a jövőt Mark Zuckerberg: szerinte eljön majd az a nap, amikor arra a szintre jut a technológia, hogy a gondolatainkat a Facebook és minden más eddig ismert kommunikációs csatorna nélkül oszthatjuk meg másokkal.

Zuckerberg szerint képesek leszünk arra, hogy ha kigondolunk valamit, akkor a jelenleg alkalmazott kommunikációs csatornák használata nélkül osztjuk meg azzal, akivel szeretnénk. A Facebook kitalálója szerint a robotok pedig arra a szintre jutnak el, hogy bizonyos dolgokban sokkal fejlettebbek lesznek, mint az emberek: jobban látnak, hallanak, gondolkodnak majd.

Addig is elszórakozhatunk a virtuális térrel, ami az okostelefonok után következő hatalmas technológiai forradalmat és kommunikációs platformot hozza majd. Hogy ez mennyire itt van a küszöbön, arról a Magyar Tudományos Akadémia tudna mesélni, ahol jó ideje kísérleteznek saját virtuális térrel, és valószínűsítik, hogy 4-5 éven belül az egész internet 3D-s formájúvá alakul át, rengeteg virtuális térrel és webszobával, a valódi élet pedig egyre jobban összefonódik majd a virtuálissal.

Forrás: Trustedreviews