Patkányok uralnak egy egész templomot Indiában

Az Indiában található Karni Mata templomban több, mint húszezer patkány vert tanyát, mindenhol ők mászkálnak, beleesznek az ételbe, a hívők mégis imádják őket.

daniela-Karni-Mata

rat-temple-bikaner

A szentként tisztelt, “kabbas”-nak nevezett állatok ellepik a padlót, a polcokat, a kilincseket, a látogatók pedig óvatosan mozognak, nehogy egyre véletlenül rálépjenek. Aki mégis agyontapos egyet, az egy tömör aranyat fizet a patkány életéért cserébe.

Bowl-of-Rats-at-Karni-Mata

A szent állatokat gondnokok és papok őrzik, etetik, és persze takarítanak utánuk. Mivel áldottnak tartják azt az ételt és italt, amit patkány szája érintett, gyakran esznek-isznak az állatok maradékából.

brave-daniela-close-to-rats-feeding

Ha egy állat átszalad a lábukon, rémült sikítás helyett hálaimát rebegnek, mert óriási szerencsének tartják – ha a patkány ráadásul fehér is, az már félig isteni csoda. Ahogyan az is, hogy a hívők eddig nem betegedtek meg az állatoktól, azok viszont annál inkább rosszul érzik magukat a sok édességtől és tejtől, amivel a helyiek tömik őket. A cukorbeteg és gyomorrontásos patkányok  között járványok is dúlnak, de a megtizedelt populáció hamar újratermeli eredeti méretét.

Karni-Mata-Temple-Deshnoke-Rajasthan-India

A helyiek patkányimádatának oka egy legenda, miszerint Karni Mata, egy 14. században élt matriarcha a hatalom és a győzelem istennőjének, Durgának a reinkarnációjaként élt. Egyik gyermekét elveszítette, aki reinkarnálódott, de Karni Mata alkut kötött a halál istenével, hogy elveszített családtagjai patkány képében szülessenek újjá, egészen addig, amíg újra a család emberi tagjaként nem reinkarnálódnak.

daniela-live-jouirnal-rat-temple Feeding-rats-at-rat-temple Gates-crawling-with-rats-at-rat-temple-Karni-Mata ornament-on-rat-temple-warning-rats-are-inside-and-cherished pampered-rats-at-rat-temple

Forrás: Lovethesepics