75 év házasság után egymás karjaiban halt meg az idős házaspár

Ilyen az igazi, sírig tartó szerelem: a 95 éves kaliforniai házaspár, Alexander és Jeanette Toczko 75 évvel ezelőtt házasodtak össze, egy életet leéltek egymás mellett, utolsó óráikat pedig egymást átölelve töltötték. Végül egy nap különbséggel haltak meg, a megható pillanatokat lányuk, Aimee örökítette meg.

Alexander és Jeanette nyolcévesen ismerték meg egymást, és már egészen fiatalon tudták, hogy együtt fogják leélni az életüket. Természetesen akkoriban senki nem akarta komolyan venni őket, hiszen még gyerek voltak, de Jeannette és Alexander Toczko már akkor sem a levegőbe beszélt. “Csak legyintettek rájuk, mert nem hitték, hogy egy olyan diákszerelem, mint az övék hosszú évig kitarthat. Aztán…” – nyilatkozta Aimee Toczko-Cushman a San Diegó-i KGTV-nek.

h2

Jeannette és Alexander 1940-ben összeházasodott össze, ekkor 21 évesek voltak. “Egyként dobbant a szívük, mióta csak az eszemet tudom” – mondta lányuk, Aimee. Öt gyermekük, tíz unokájuk és hat dédunokájuk volt. Néhány héttel ezelőtt azonban a férfi csípőtörést szenvedett, nem kelhetett fel az ágyból, felesége szintén megbetegedett. Egy helyi hospice-szolgálat látta el az ápolásukat, és ez egyik ott dolgozó nővér azt mondta: hihetetlen volt látni, ahogy együtt lélegezték az utolsókat.

h3

“Az esküjükhöz az utolsó utáni pillanatig hűek maradtak, és bár kétségtelenül voltak nehéz pillanataik, az egész életüket együtt töltötték” – mondta Aimee, aki elárulta azt is, szülei szinte egy napot sem töltöttek egymás nélkül.

h5

“Várj rám, nemsokára én is megyek” – ezek voltak Jeanette utolsó szavai Alexanderhez, amikor a férfi haldoklott. Végül egy nap különbséggel érte őket a halál.


ABC US News | World News