Megkezdődtek a találgatások: egy szorongó, babonás nő nyerte meg a lottón az ötmilliárdot?

Minden idők második legnagyobb magyarországi ötöslottó-főnyereményét vitték el májusban: az ötmilliárd forint, úgy tűnik, jó helyre került, mert a szerencsés nyertes a Pénzcentrum információi szerint éppen hogy kijött minden hónapban a jövedelméből, és most, a hatalmas összeg birtokában sem hagyja majd abba munkáját.

A Szerencsejáték Zrt. minden nyertessel kitöltet egy kérdőívet, hogy ha már nevét és címét nem tudhatjuk, legalább néhány érdekességgel szolgálhassanak. Így derült ki, hogy a nyertes, amikor tudatosult benne, hogy most több mint ötmilliárdot nyert, megijedt. A nyereményből először is egy újabb lottót vesz, nem tud leállni a hosszú évek alatt felvett szelvény-feladó szokásáról – vagy az is lehet, hogy újabb nyereményre vágyik. Állítólag nem ez volt az első nagyobb nyereménye. A nyertes azt is elárulta magáról, hogy babonából mindig háromszor dobbant, mielőtt belép kedvenc lottózójába, hisz abban, hogy ez szerencsét hoz.

A lottónyertes tervei szerint elköltözik mostani lakóhelyéről, de továbbra is dolgozik a munkahelyén, és az esztelen költekezés is távol áll tőle -a  nyeremény nagy részét szeretné befekteti.

A szerencsés nyertes egy babonás nő?

A Blikk két szakértőt is megkérdezett a nyertes személyével kapcsolatban. Végh József kriminálpszichológus szerint a nyertes válaszai alapján úgy tűnik, hogy legalább középfokú végzettségű, 40-50 év közötti hölgy, aki enyhén kényszeres és szorongó.  Mivel az ötmilliárd tulajdonosa nem szeretné otthagyni a munkáját, ezért a kriminálpszichológus azt feltételezi, hogy az illető a munkájában örömét leli, nem kizárt, hogy gyermekekkel foglalkozik.

Tarjányi Péter biztonsági szakember pedig azt nyilatkozta a Blikknek, hogy a nyertesnek nem a rablóktól vagy a szélhámosoktól kell tartania. “Nem ritka, hogy tehetős emberek azért veszítik el mindenüket, mert hiszékenyek, és kihasználják őket. Hiába próbálja titokban tartani a nyereményét, ez nem sikerülhet. Minél több embert avat be, annál valószínűbb, hogy nyilvánosságra kerül a kiléte.”

Forrás: Pénzcentrum