A házaspár, aki 30 milliót áldozott arra, hogy végre kislányuk szülessen

Rose és Vincent Costa összesen 30 millió forintnak megfelelő dollárt költött arra, hogy a harmadik gyermekük kislány legyen. A házaspárnak két kamaszfiú után minden vágyuk az volt, hogy végre a kislányuk szülessen, ami most úgy tűnik, sikerülni fog, mégpedig egy Európában tiltott eljárás segítségével: mesterséges megtermékenyítés során választották ki a megfelelő nemű embriót, amelyet beültettek az asszony méhébe.

A házaspár őszre várja Olivia nevű kislányukat, izgatottan készülnek arra az időszakra, amiért éveket vártak és egy vagyont fizettek. A 36 éves Rose és férje, a 37 éves Vincent úgy érzi, addig nem teljesítette be egy nő a “küldetését”, amíg nem született kislánya, felfogásuk szerint egy család nem lehet egész és kerek egy lánygyermek nélkül.

rose

Rose és Vincent Costa őszre várják a rég áhított kislányt (Fotó: nypost.com)

A mesterséges megtermékenyítés során lehetőség van arra, hogy az embriók nemét megállapítsák – a házaspár ezt az Európában tiltott beavatkozást vállalta be, hogy végre beteljesülhessen az álmuk. A fiú embriókat az eljárás során kiválogatják, a szülők kérésére lefagyasztják, őssejt-kutatásra ajánlják fel, vagy megsemmisítik, míg a lányok beültetésre kerülnek.

A házaspár orvosa, dr. Jeffrey Steinberg elmondta, hogy betegeinek 10%-a veszi igénybe ezt az eljárást annak érdekében, hogy ők választhassák meg a baba nemét. A legtöbben amerikaiak, de sokan érkeznek az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Kínából és Indiából is hasonló kéréssel. A legtöbbjüknek nincs problémája a szaporítószerveikkel, egyszerűen csak ők akarják meghatározni születendő gyermekük nemét.

Az anya Gabriel (15 éves), és a Igor (13 éves) fiuk születése után egy kislányra vágyott, de nem akarta megkockáztatni, hogy ismét fia szülessen, ezért fordult ehhez a megoldáshoz. “Egész életemben egy kislány anyukája akartam lenni” – mesélte Rose. “Imádom a fiaimat, és semmit sem változtatnék meg velük kapcsolatban, de nagyon vágyom egy kislányra is.”

A házaspár 10 évvel ezelőtt hallott először erről a beavatkozásról, és már akkor elhatározták, hogy gyűjteni kezdenek, hiszen az eljárás igen borsos áron érhető el. Sokadik próbálkozás után 2015 januárjában sikerült teherbe esnie Rose-nak egy mesterséges megtermékenyítés során úgy, hogy a magzat egészségesen fejlődött. “A férjem és a gyerekek nagyon izgatottak, és velem örülnek, hiszen tudják, milyen régóta vágyom egy kislányra” – mesélte a kismama a New York Post-nak.

A család számára nem a cuki ruhácskákról és a lányos programokról szól ez a döntés. Rose állítása szerint azt az érzést szeretné átélni, ami csakis egy anya-lánya kapcsolatban teljesedhet ki. A házaspár küzdelmét sokan megkérdőjelezték: vajon etikailag helyes-e, hogy a szülők beleavatkoznak a természet rendjébe? Istent játszanak azok, akik ezzel a módszerrel élnek vagy joga van mindenkinek eldönteni, hogy kislányt vagy kisfiút szeretne szülni?

Forrás: nypost.com