Képek: A titokzatos Húsvét-szigeteki óriási szoborfejeknek testük is van – mélyen a földbe ásva

A Húsvét-szigeten található különleges szobrok, a moaik szinte mindegyike egy-egy arcot ábrázol, de mint kiderült, testük is van, mélyen a földbe temetve.

766700-easter-island-statue-project

A szigetet a feltételezések szerint először 1200 körül népesítették be az emberek, ők állították fel a tengerparton a máig rejtélyes kőszobrokat. Az utóbbi évtizedekben turisták és ezoterikus csodálók ezrei utaztak a szigetre megnézni a vulkáni sziklából faragott több tonnás arcokat, és mivel főként azokat fényképezték, úgy tűnhetett, hogy testük nincs is. Elég volt azonban leásni mellettük a földbe ahhoz, hogy meglássuk az egész alakos szobrokat.

767276-easter-island-statue-project

A szobrokból  a 21. század elejéig összesen 887 darabot számoltak össze, nagy részük a rano Raraku vulkán mellett található. A legkorábbi “klasszikus” szobrot, amin már a moaik minden fontos vonása tükröződik, a 12. századra datálták, a legutolsót pedig nagyjából 1650 körül helyezhették el.

766680-easter-island-statue-project

A feltételezések szerint a szobrokon híres törzsfőnökök, esetleg istenségek képmását örökítették meg, legtöbbjük a sziget belseje felé néz, mintegy őrködve az ott lakók felett.

667284-easter-island-statue-project

Itt láthatsz egy videót is a földbe rejtett szobrokról:

Forrás: News