Sokan titkolni kényszerülnek rákos betegségüket, nehogy kirúgják őket

Egy miskolci asszony azt állítja: miután kiderült, hogy mellrákja van, kirúgták a munkahelyéről, ahol próbaidőn volt. A Mellrákinfó Egyesület szerint ez az eset nem egyedülálló: minden hónapban többen is jelentkeznek náluk, akik azt állítják, daganatos betegségük miatt veszítették el a munkájukat.

“Én még próbaidőn voltam a munkahelyemen. A műtét után 2 héttel felhívott az akkori főnököm és megkérdezte, hogy mikor fogok tudni visszamenni dolgozni. Mondtam, hogy fogalmam sincs, hiszen a műtét után 2 héttel örültem, hogy beszélni és járni tudok. Pár nappal ezután közölte, hogy akkor nem tart tovább igényt a munkámra” – mondta el a miskolci nő az RTL Klub híradójának. Így nemcsak a betegséggel kellett megküzdenie, hanem anyagilag is nehéz helyzetbe került.

“Dráma, hogy hogy ma, 2015-ben egy olyan világban élünk, hogy ezt titkolni kell a munkahelyeden, mert attól félsz, hogy mi lesz, ha kiderül, és ne adj isten, még el is bocsátanak” – nyilatkozta a Mellrákinfó Egyesület vezetője, Halom Borbála.

A munkajogász szerint betegség miatt senkit sem lehetne elbocsátani, mivel ez hátrányos megkülönböztetésnek számít.