Szomorúan és magányosan él Anglia legfiatalabb lottónyertese

Jane Park 2013 nyarán 17 évesen élete első lottószelvényével vitte el a főnyereményt, és lett milliomos. Az egymillió font azonban nemcsak örömet hozott az életébe: saját bevallása szerint sokszor érzi magányosnak magát. Ráadásul, miután kiírta a Facebookra, hogy nyert, rengeteg rosszindulatú hozzászólással kellett megbirkóznia.

Mielőtt Anglia valaha élt legfiatalabb lottónyertesévé vált volna, Jane egy önkormányzati lakásban élt édesanyjával. A lottónyereményből azonban tudott venni  magának egy három hálószobás házat egy jó környéken, s persze megvalósította minden fiatal lány álmát azzal, hogy vett egy Louis Vuitton táskát és egy aranyos csivavát is.

Princess, a kiskutya

Princess, a kiskutya

Jane, mielőtt eldöntötte volna, hogy mihez kezdjen a pénz többi részével, elutazott nyaralni egy kicsit, hogy nyugodtan gondolkodhasson. Pechére vízbe ugrás közben eltörte a karját, és kificamította a térdét, és mehetett haza lábadozni. Ezek után rájött, hogy egyedül élni nagyon nem jó, így visszaköltözött az anyukájához.

2A7FC88A00000578-3159397-image-a-37_1436807859540

A lavina akkor indult el, amikor kiírta a Facebookra, hogy nyert – onnantól kezdve nem volt nyugta a fiatal lánynak: interjúkat adott, új ismeretségekre tett szert, rengeteg rosszindulatú hozzászólással kellett megbirkóznia, és természetesen mindenki pénzt kért tőle. A legnehezebb döntés az volt, mennyit adjon a rokonoknak a pénzből, hogy neki is maradjon, de a családtagjai se sértődjenek meg.

Jane azóta többet tud a pénzről, mint amennyit valaha is szeretett volna: azt mondja, hogy sok fontos dolgot nem lehet rajta megvenni, sem családot, sem szerelmet. Azóta nem utazgat egzotikus nyaralóhelyekre, azt szereti, ha átlagos emberek veszik körül, és megszokott, normális ételeket ehet. Nemrég a BBC leadott egy filmet, amiben Jane elmúlt egy évét mutatták be, a Twitteren pedig azóta sem állt meg a gyűlölet-hadjárat: rengetegen támadják a hirtelen meggazdagodott lányt.

Forrás: Dailymail