10 év alatt 8 centis magasságnövekedést és okosabb gyerekeket ígér a thai embereknek a kormány

Egészen konkrét terveket szőtt a thaiföldi diktatórikus uralom feje a lakosság méreteiről és a gyerekek intelligenciahányadosáról. Átfogó terv következik.

c1_626016_150717131335_620x413

A Bangkok Post cikke szerint az országot irányító katonai kormány nagyobbra növesztené és okosabbá tenné a thaiföldieket. Az egészségügyi minisztérium 10 éven belül:

1,67 méterről 1,75 méterre növelnék a férfiak átlagmagasságát
1,57 méterről 1,65 méterre a nők átlagmagasságát
A jelenlegi 93,1-ről legalább 100-ra növelnék a lakosság intelligenciahányadosát is.

Narong Saiwong, a minisztérium egyik vezetőjének nyilatkozatából kiderül, hogy már most elkezdik a magasabb emberek kifejlesztését, ennek érdekében pedig megnövelik az iskolában adott ebédtámogatás mértékét, és rendszeresen ellenőrizni fogják, hogy a diákok olyan ételt kapnak-e, amitől szép nagyra nőnek. Elhízni viszont nem ér: egy thai ember legyen magas és karcsú, ezért a kormány a mostani tíz százalékos arányról fél százalékra csökkentené a túlsúlyos gyerekek arányát – azt még nem tudni, hogyan.

Mindeközben a tanulók észbeli képességeire is hangsúlyt helyeznek, ugyanis hiába töltenek a diákok másfélszer annyi időt az iskolában, mint más országokban, az összes teszten siralmasan teljesítenek, az ország átlag intelligenciahányadosa pedig alig van kilencven fölött.

A mostani thai vezetőség tavaly májusban került hatalomra, és határozottan kézbe vették a politikai értelemben teljesen kettészakadt társadalmat, létrehoztak egy 12 pontból álló értéklistát, amit minden ember fejébe belevernek – kezdve a gyerekekkel, akiknek minden nap fel kell mondaniuk ezt a leckét is.

Forrás: BangkokPost, Index.hu