Megvertek egy szegedi lányt, mert bevándorlónak tűnt a barátja: a családja üzent a támadóknak

Egy egyetemista lány szombat éjjel a szegedi Wake Up Color fesztiválon bulizott félvér barátjával, aki egyébként hivatalos magyar állampolgár. Ez azonban kicsit sem hatotta mega támadókat, akik úgy megverték mindkettőjüket, hogy a lánynak eltört az arccsontja, és meg is kellett műteni.

A szemtanúk szerint egy fekete ruhás, kopasz férfi ment oda a párhoz, és belekötött a fiúba, mert bevándorlónak nézte. Miközben azt üvöltötte neki, hogy takarodjon az országból, elindult felé, hogy megüsse. Szegény lány ekkor próbált közbelépni, elmondta a támadónak – és persze annak bandájának, egyedül senki sem megy verekedni – hogy barátja magyar állampolgár, itt is született, nem bevándorló, de ennek ellenére  elindult az ütések áradata. Miután a banda végzett, a lánynak nemcsak az arccsontja tört el, amihez egy operáció során lemezt ültettek be, de alig maradt meg a foga, és szemén is hatalmas duzzanat ékeskedik. Mit tesz isten, a támadók a rendőrők megérkezése előtt elmenekültek – bátor legények – így egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.

A lány és családja azóta a Facebookon keresztül üzent támadóinak, és egy fényképet is megoszott az arcáról:

10517475_10204717335834584_2146012346058794901_n

A lány keresztanyja ezekkel a sorokkal tette közzé a képet:

“Egyetemista lány, pont olyan, mint a tied, az enyém. Szombat este, a bátyja és a barátja társaságában célpontja lett 3, majd több, ”irtó erős,bátor és igazán nemzeties lelkületű férfinek”. Ja, csak ők hiszik magukat annak, szerintem primitív, az életükben nulla hatalommal rendelkező, kötekedő idióta barmok. Férfinak semmiképp nem nevezném őket, azok védik a nőket és nem agyonverik. Nem is tudom, hogy történhetett, de valahogy elbírtak egy alig ötven kilós lánnyal. Szája összevarrva, arccsontját szilánkosra törték, reggel műtik. Gratulálok nekik, meglesznek ebben nem kételkedem és abban sem, hogy az élet nem marad adósa senkinek. Voltak ott többen is, talán van akinek a becsülete többet ér és nem hunyászkodik csendben. Kérem aki segíteni szeretne, tegye.
Azt üzenem az elkövetőknek,hogy az igazi ERŐ nem az öklötökben rejlik, hanem a lélekben. Tanuljatok ettől a kicsi lánytól, akinek VAN lelki ereje ahhoz, hogy megmutassa így az arcát, önmagát. Nektek nincs.”

A lány barátja ezt írta:

“Csak remélni tudom, hogy elkapják őket. Iszonyú rossz érzés, hogy hiába próbáltam a barátnőmet védeni, nem bírtam a négy nehézfiúval. Küzdöttem, próbáltam védeni magunkat, de kevésnek bizonyultam, bárcsak elérhettem volna, hogy én kapjam mind azt amit kedvesemnek és a testvérének okoztak, (függetlenül attól amit kaptam is és adtam is vissza), csak hogy megvédhessem őket. Sajnos nem ez volt az első és bizonyára nem is az utolsó ilyen dolog ami velem történt, gyermek koromtól egészen ezideáig. Eleve meglepett, hogy nőt egyáltalán megütöttek. Nem hogy egy 110 kilogrammos erős férfi egy 45 kilogrammos fiatal törékeny lányt. Itt Magyarországon úgy tudtam, hogy nem így nevelik az embereket, ahogy engem sem erre neveltek a szüleim. Külön szomorú, hogy az újsagírok is igen hiányosan hozzák le a történetet. Kihagyva a leány további sérüléseit , és a testvérén bekövetkezett sérüléseket is beleértve. Több újságban is. Külön köszönöm, hogy ilyen sokan velem vannak, mind Magyarországon és mind nem Magyarországon élő emberek akik úgy érzik, hogy az ilyen jellegű támadásoknak nem kellene megtörténnie senkivel sem !”

A lány is válaszolt a műtét előtt azonak, akik mielőbbi gyógyulást kívántak neki:

“Nagyon jól esnek a szavaitok és igyekszem a legtöbbet kihozni magamból! Meggyógyulok!”

A “feltehetően szélsőjobboldali” fiatalok nincsenek egyedül, meglepően sok csoportjuk kószál szerte az országban, és vadásznak a bevándorlókra. A Betyárseregnek hívott alakulat például néhány hete kifejezetten azzal a céllal utazott le a déli határhoz, hogy megverjenek néhány menekültet, csak éppen eltévedtek az Alföldön, ezért nem sikerült végrehajtani az akciót.