Előkerült egy videó a szegedi lányt ért támadásról – keresik a felelősöket

Szavakban nehéz visszaadni, mennyire brutális volt a támadás, ahogy egy filigrán, békésen bulizó lányt és barátját többen ütnek ököllel a földön. Az egyik szemtanú viszont videóra vette a támadás egy részletét, így talán hamarabb megtalálják az elkövetőket is.

A lány barátja félvér, de itt született Magyarországon, hivatalosan is magyar állampolgár, ám bőrszíne miatt kiszúrta magának egy  fekete ruhás, kopasz férfi és a bandája. Miközben azt üvöltötte a fiúnak, hogy takarodjon az országból, elindult felé, hogy megüsse. Szegény lány ekkor próbált közbelépni, elmondta a támadónak – és persze annak bandájának, egyedül senki sem megy verekedni – hogy barátja magyar állampolgár, itt is született, nem bevándorló, de ennek ellenére  elindult az ütések áradata. Miután a banda végzett, a lánynak nemcsak az arccsontja tört el, amit külön meg kellett operálni, de alig maradt meg a foga, felszakadt a szája, és szemén is hatalmas duzzanat ékeskedik.

Így nézett ki Tímea a támadás után

Így nézett ki Tímea a támadás után (Forrás: Facebook)

A fényképet Tímea keresztanyja tette fel, aki üzent is a támadóknak, a lány barátjával együtt.

Tímea, aki bátran vállalta az arcát, nagyon örül a videó közzétételének, a Facebookon azt írta, hogy mindenkinek köszöni a támogatást. “Igyekszem felépülni és megmutatni, hogy az a gyenge nő, akit elvertek, igenis erős. Meggyógyulok, és ehhez nagyon köszönöm a sok jókívánságot és törődést, sokat jelent!”

Fontos, hogy bárki, aki felismer a támadók közül akár egyet is, azonnal jelezze a rendőrségen: hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

https://www.youtube.com/watch?v=a1aeOTATvnk