“Meg szeretném menteni az életed”: öt éves kisfiú adta oda veséjét haldokló édesanyjának

Chen még csak 5 éves volt, amikor agydaganata alakult ki, miközben pár hónap múlva édesanyjánál gyógyíthatatlan vesebetegséget diagnosztizáltak. Hogy ma egyikük életben van, az Chen bátorságának  köszönhető.

178

A súlyos beteg anya és fiat két éven át feküdt kórházban. Az anyuka dialízisre járt, miközben minden idejét az agresszív agytumorral küzdő fia mellett töltötte.

Chen

Chen

Idővel mindkettejük állapota egyre súlyosabb lett, a fiú lebénult, és meg is vakult, az anya, Zhou sürgős veseátültetésre szorult, hogy egyáltalán életben maradjon.

2b-600x333

Az orvosok közölték a nagymamával, Zhou édesanyjával, hogy Chen meg fog halni, de ha felhasználhatnák a szerveit, akkor egyik veséje megmenthetné édesanyját.

249

Zhou nem egyezett bele, kereken elutasította az eljárást, ám a kisfiú hallva a körülötte lévő emberek beszélgetését, saját maga kérte anyját, hogy fogadja el a veséjét. “Meg szeretném menteni az életedet” – mondta  neki.

Zhou édesanyja

Zhou édesanyja

Az anya hosszas vívódás után végül az orvosok tanácsára elfogadta fia veséjét, úgy érezte, ha kisfia meg is hal, ahogy az orvosok mondták, legalább egy része örökre vele lehet.

637

Pár nap múlva a kis Chen valóban meghalt, veséit és máját az orvosok kioperálták, az egyik vesét az anyuka kapta, aki azóta teljesen felépült. Az orvosok imát mondtak a halott kisfiú ágya mellett.

831

Forrás: Boreddaddy