Képek: Terápiás kutya szörfözik a beteg gyerekekkel

Ricochet, a kutya azokon a gyerekeken segít, akik valamilyen betegség miatt mentális vagy fizikai problémákkal küszködnek. A 7 éves golden retriever  nagyon energikus, imádja a madarakat kergetni a tengerparton és gazdája a szörfözésre is megtanította.

surfing-dog-service-disabled-people-surf-board-ricochet-3

Az elmúlt hat évben Rochet szörfözött már lebénult, speciális igényű gyerekekkel, de felnőttekkel is: háborús sérültekkel, stressz-szindrómával küzdő veteránokkal, és még sorolhatnánk.

My-dog-balances-boards-and-balances-lives.-12__880

Riochet tökéletesen navigálja az embereket, segít nekik öltözködni, kapcsolókat bekapcsolni, és ajtókat kinyitni. Szinte azonnal mély, meghitt kapcsolatot alakít ki a gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt, gyengéden figyelmezteti őket érzelmi vagy fizikai változásaikra, segít nekik egyensúlyozni a szörfdeszkán, és az életben is.

My-dog-balances-boards-and-balances-lives.-6__880 My-dog-balances-boards-and-balances-lives.-1__880 I-allowed-my-dog-to-be-who-she-truly-is-and-she-jumped-on-a-surfboard.-13__880 I-allowed-my-dog-to-be-who-she-truly-is-and-she-jumped-on-a-surfboard.-7__880 I-allowed-my-dog-to-be-who-she-truly-is-and-she-jumped-on-a-surfboard.-5__880 I-allowed-my-dog-to-be-who-she-truly-is-and-she-jumped-on-a-surfboard.-3__880 I-allowed-my-dog-to-be-who-she-truly-is-and-she-jumped-on-a-surfboard.-2__880 I-allowed-my-dog-to-be-who-she-truly-is-and-she-jumped-on-a-surfboard.-1__880

Forrás: Boredpanda