Évtizedek óta elhagyatottan áll egy gyönyörű hotel “fullasztó geológiai furcsaságok” miatt

Kolumbia egyik legvarázslatosabb helyén, a Tequendama zuhatagok tőszomszédságában, mohával, növényekkel belepett, ódon épület áll: az egykori Hotel del Salto , amit a vendégek és az üzemeltetők is pánikszerűen hagytak ott “fullasztó geológiai furcsaságok” miatt.

desktop-1437060995

A ma Tequendamai Biodiverzitás és Kultúra Múzeumaként ismert, festői panorámájú egykori hotel a paranormális tevékenységek észlelése előtt harminc éven át szolgálta ki a felső tízezer tagjait, a leggazdagabb vendégek szálltak meg náluk, egészen addig, amíg olyan dolgok kezdtek történni, amikre akkor nem találtak tudományos magyarázatot.

desktop-1437061119

A legenda szerint a hotel felépítése előtt arról a helyről vetették a mélybe magukat a spanyol hódítás elől menekülő őslakosok, ám a biztos halál helyett sasmadarakká változtak és elrepültek, ezért az egész hely elátkozottnak számít.

desktop-1437063978

A hotel vendégeinek persze nagyon tetszett ez a história, és többen is megpróbáltak leugrani, vagy a közelben sétálni, és páran bele is haltak a kísérletezésbe.

desktop-1437061121

A pánikszerű menekülést állítólag furcsa érzések, nyomasztó hangulat okozta, aminek következtében senki sem akart már megszállni a luxushotelben – ehhez az érzéshez idővel minden bizonnyal hozzájárult a vízesésből áradó bűz, hiszen az azt tápláló folyó Kolumbia egyik legszennyezettebb vize.

desktop-1437061124

Az évtizedeken át elhagyatottan fekvő épületet végül 1990-ben nyitották meg újra, most múzeumként funkcionál: bemutatja Kolumbia természeti változatosságát, kiállításokhoz ad helyszínt, de a régi időkre való tekintettel ma is minden látogatót arra kérnek, hogy főleg éjszakánként ne sétálgassanak ismeretlen ösvényeken.

desktop-1437061123

Forrás: Creepybasement