Filmekbe illő szabadulás – Így szökött meg másodszor is a börtönből a hírhedt mexikói drogbáró

Valószínűleg pár év múlva már filmet készítenek a legveszélyesebb mexikói drogbáró, Joaquín “El Chapo” Guzmán életéről: a férfi már másodszorra szökött meg börtönéből – a hatóságok szerint legalább 50 millió dollárt költhetett arra, hogy a szabadulását biztosítsa.

chapo-guzman-cell-_3377335k

El Chapo másfél évnyi raboskodása alatt nem vesztegette az idejét – egy 10 méter hosszú, egy embernyi széles alagutat fúrt cellájából a külvilág felé, valahonnan még létrát is szerzett, amin leereszkedhetett. A szuperbiztonságosnak tartott mexikói börtön személyzetét átvizsgálták, több embert le is tartóztattak, de a mexikói elnök szerint El Chapo 15 éven belüli második szökésével az egész ország biztonsági rendszerét kérdőjelezte meg.

potd-el-chapo_3377233k

Az alagút megépítéséhez ugyanis nem lett volna elég egy kiskanál – legalább 50 millió dollárt költhetett arra, hogy a szabadulását biztosítsa. A hatóságok néhány felvételt nyilvánosságra is hoztak: az egyiken az látható, hogy a fogoly egyszer csak eltűnik a zuhanyzóban, és nem is kerül elő többet.

2014-Joaquin-El-Ch_3374799k

A videóban megnézheted az alagutat is:

Forrás: Telegraph