Lebukott az egészségblogger, aki a rák legyőzésével lett híres – Soha nem volt rákos

Belle Gibson nagy népszerűségnek örvendett az interneten, egészséges életmód-tanácsokat osztogatott, könyvet írt, telefonos alkalmazását árulta, mindezt azzal a felütéssel, hogy kigyógyult a rákból saját módszereivel. Most derült ki, hogy az egész csak egy ügyesen előadott hazugság volt.

Fél Ausztrália döbbenten áll a tény előtt, miszerint Gibson gyógyíthatatlan rákbetegsége, amiből a hagyományos orvoslás teljes kizárásával, csakis természetes módszerekkel gyógyult ki, soha nem is létezett. Akkor bukott le, amikor kiderült, hogy könyve eladása után kapott többezer dollárt, amit ígérete szerint jótékonykodásra fordított volna, valójában  soha nem utalta át – ekkor kezdtek nyomozni utána az újságírók. A felháborodást csak tetézi Gibson anyja, aki a leleplezést követően interjút adott, amiben azt mondta:

“Belle hazudott egy kegyeset, 23 és fél évesen. És akkor mi van?”

Az anyuka szerint mindenkinek megvannak a maga kis hazugságai, és eddig senkinek semmi panasza nem volt lánya egészséges életmód-tanácsadása ellen. Gibson – miközben könyvét levették a boltok polcairól – azzal védekezik, hogy egy alternatív gyógyászati központban diagnosztizálták gyógyíthatatlan rákját, és ezek szerint akkor tévedtek.

Ebben a videóban szembesítik Gibsont kitalált életével:

Forrás: Independent