Bérgyilkosokat küldött szüleire egy tinédzser, mert túl szigorúan bántak vele

Egy vietnami származású, de Kanadában született lány, Jennifer Pan éveken át hazudott tanulmányi eredményeiről szüleinek – a szülők abban a hitben éltek, hogy lányuk az orvosi egyetemre jár, miközben ő még csak a középiskolában evickélt bukása után – , majd mikor már egyértelműen kiderült a csalás, úgy gondolta, bérgyilkosokkal intézteti el szüleit.

Local Input~ MAILMASTER  Subject: Pic On 2014-04-24, at 6:09 PM, Scan Request wrote: Slug: ci-pan Caption: Jennifer Pan in a photo entered as an exhibit at her trial. Credit: Court exhibit  Jennifer Pan.jpg   UNDATED -- A court exhibit photo of Jennifer Pan submitted during her murder trial. CREDIT: COURT EXHIBIT

Jennifer

Jennifert szülei egy szigorú katolikus középiskolába járatták

Azon kívül, hogy milyen jegyeket hoz haza, nem nagyon törődtek vele, csak a teljesítmény keltette fel a figyelmüket. Így történhetett meg, hogy a lány éveken át hamisíthatott magának indexet, ösztöndíjpapírokat, és minden egyéb kelléket anélkül, hogy a csalás feltűnt volna. A lányt eközben minden szórakozási lehetőségtől eltiltották, csak iskolába, illetve zeneiskolába járhatott, huszonkét éves koráig nem randizhatott, nem ihatott alkoholt, nem látogathatta meg egy barátját sem. Maguk a szülők kétkezi munkásként dolgoztak, és minden vágyuk az volt, hogy lányuk többre vigye, mint ők – ennek érdekében vasszigorral kényszerítették rá minden elképzelésüket: jégkorcsolyázó olimpikont szerettek volna nevelni belőle, de Jennifer megsérült, ekkor jött a sztárzongorista ötlet és a zeneiskola.

hann_pan_and_bich_ha_pan.jpg.size_.xxlarge.promo_

A szülők

Mindeközben kamuegyetemre járt évekig

Jennifer minden nap elment hazulról a helyi könyvtárba, ott könyvekből jegyzetelt, mintha órán ült volna, és a harmadik évben azt is elérte, hogy engedjék elköltözni otthonról – persze szigorúan az egyeteme kedvéért – “egy barátnőjével” – aki valójában az akkori barátja volt. A lebukás szele a diplomaosztóján érintette meg Jennifert, amikor azt mondta szüleinek, hogy nem vett időben jegyet az ünnepélyre, ezért szülei nem jöhetnek el. Ezen a ponton az otthon Jenniferről felállított dicsőségfalról egyre több érdem került le, ahogy egyik hazugság derült ki a másik után. A szülők ekkor elvették a  28 éves lány laptopját, telefonját, eltiltották a barátjától, nem engedték sehová, csakis a matematika tantárggyal foglalkozhatott, amiből középiskolában megbukott.

Ekkor ötlötte ki, hogy megöli szüleit – illetve bérgyilkost fogad a munkára

Nem is volt nehéz találni egyet, Ricardo Duncan el is vállalta, hogy a hazatérő apát megkéseli 1500 dollárért. A férfi aztán lelépett a pénzzel, miközben nem végezte el azt, amivel megbízták, ezért a lány komolyabb maffiózókhoz fordult, akikkel már saját házukban akarta megöletni mindkét szülőjét. Pénzt magán zongoraórák adásából szerzett, és eljött az a bizonyos éjszaka, amikor éjszaka a bérgyilkosok megérkeztek.

Jen a szobájában aludt, a bérgyilkosok üvöltve kirángattak mindenkit az ágyból, a család pénzét követelve. Az apa könyörgött, hogy ne bántsák a lányát, ekkor kapta az első lövéseket, nem sokkal ezután Jen anyját is lelőtték. A lány kétségbeesést színlelve hívta a 911-et. Az apa csodával határos módon túlélte a támadást, a kiérkező mentők ellátták, és a rendőrség jó darabig nem jött rá arra, hogy valójában mi történt.

Nem hazudott valami jól

A harmadik kihallgatáson  a rendőrök Jennifert már arra kérték, inkább tegyen beismerő vallomást. A három bérgyilkost aztán elfogták és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Jen apja pedig azt nyilatkozta, hogy azon a tragikus napon nemcsak a felesége halt meg, de a lánya is. Maga a gyilkosság még 2010-ben történt, de a történet részletit csak most hozták nyilvánosságra.

Forrás: Washingtonpost