Magyar fejlesztőknek sikerült megoldást találni a munkahelyek egyik legfontosabb problémájára

Azoknál a cégeknél, ahol nincs minden dolgozónak külön, zárható ajtajú irodája – márpedig ilyen nem nagyon létezik – az egyik legnagyobb stresszforrásnak az irodai zaj számít. Bizsók Vajk kollégáival megalkotott egy olyan fülkét, amellyel csökkenthető az irodai zaj miatt kialakuló stressz és figyelemzavar, így hatékonyabbá válik a munka.

Bizsók Vajk kollégáival Silent-booth néven egy speciális fülkét fejlesztettek ki, amelyből a legzajosabb munkahelyen is zavartalan a telefonálás: kintről belépve olyan, mintha lakatlan szigetre csöppenne az ember. A különleges helyiségnek nincs ajtaja, mégsem engedi befelé és kifelé sem a hangot belső hangelnyelő felületének köszönhetően. Nincsenek sarkok, függőleges élek, ahonnan a hang visszapattanna, ezért lesz 25-30 decibellel alacsonyabb a zajszint, mint a helyiségben, ahol felállítják.

phonebox

Kevesen tudják, de a 65 decibel feletti zajok már pszichés változásokat váltanak ki, befolyásolják az idegrendszer működését

A 85 decibel feletti zajok – egy átlagos irodában 80 decibeles a zajszint –  maradandó halláskárosodást okozhatnak. Bizsók Vajk és kollégái igyekeznek felhívni rá az emberek figyelmét, hogy ez egy valós probléma, amivel foglalkozni kell a cégeknek, a belsőépítészeknek, hiszen nemcsak a hatékonyságról van szó, de a dolgozók egészségéről is.

A fülkét mostani állapotában is meg lehet venni, de már készül a kétszemélyes változat terve is. A következő időkben nemcsak külföldön szeretnék ismertté tenni a terméküket, de a tudatosító kampány részeként itthon is felállítják majd Budapest egy-két forgalmas pontján.

Forrás: Üzletrész, Facebook