A 109 éves Jessie Gallan szerint nem éri meg férfiakkal foglalkozni, mert több bosszúságot okoznak, mint örömöt

Jessie Gallan, Skócia legidősebb lakosa szerint két dolgot kell betartanod, ha hosszú életre vágysz: egyél meg mindennap egy tál zabkását reggelire, és kerüld a férfiakat – már abban az esetben, ha nő vagy.

neni2

Jessie Gallan az idén töltötte be 109. életévét

Sosem volt házas, gyermekei sem születtek.  Mindig el tudta magát tartani, és elmondása szerint “nem éri meg a férfiakkal foglalkozni, hiszen azok több bajt jelentenek, mint örömöt”. Az idős hölgy Aberdeenben él, mivel már nincsenek rokonai, akik gondoznák, egy idősek otthonában tölti mindennapjait. Vasárnaponként templomba jár, és ha koncertet tartanak a városban, mindig elmegy oda.

Már nagyon korán, 13 évesen elhagyta a szülői házat

Hat testvérével már alig fértek el a gyerekszobában. Szalmazsákon aludtak, és a helyszűke miatt csak úgy fértek el, hogy az egyik gyerek feje ott volt, ahol a másik gyerek lába. Ezek után nem csoda, hogy a fiatal Jessie Gallan úgy döntött, szerencsét próbál, és elszegődik egy közeli tanyára tehenészlánynak. Később egy szálloda konyháján dolgozott, ahol annak idején még Erzsébet királynő és édesanyja is megfordult.

Érdekes módon a matuzsálemi kort megélt asszony tavaly még mást tartott a hosszú élet titkának. Akkor még csak a zabkására esküdött. Az idén viszont, immáron 109 évesen bölcsebbnek bizonyult, és már a férfiaktól való tartózkodást is felvette a listára. Szerintetek igaza van?

Forrás: huffingtonpost.com

O. M.