Folyamatos megfigyelés, állandó megaláztatás: rabszolgaként bánik az alkalmazottaival egy japán játékgyár

Nemrég egy nyilvánosságra került munkaügyi jelentésben érzékletesen leírták a japán Konami játékcégnél uralkodó körülményeket, a rendszeres megaláztatásokat és megfigyeléseket.

A jelentés szerint a cégnél rosszul bánnak a dolgozókkal, monitorozzák a viselkedésüket, megalázzák őket, sőt, néha a beosztásuktól teljesen, idegen és megalázó feladatokat adnak nekik – írta meg az Origo.

A cég minden négyzetcentimétere be van kamerázva, de ezek nem a biztonságra ügyelnek, hanem a dolgozók után kémkednek. Az ebédszünetet külön időzítők mérik, egyetlen percet sem szabad késni, aki mégis megteszi, azt nyilvánosan megszégyenítik: hangosbemondóban olvassák be a nevét és a vétkeit.

Csak a reklámért felelős emberek és a vezetés kap állandó céges e-mailcímet, a többi dolgozóét bizonyos időközönként megváltoztatják, hogy a fejvadászok ne találjanak rájuk olyan könnyen.

Még az otthonukban sem hagyják békén a munkásokat: amikor az egyikük a Facebookon jelentette be, hogy otthagyja a céget, a bejegyzést lájkolókat külön megbüntették.

Ezek közül is a legrosszabb az, hogy nem engedik szabadon azokat a munkatársakat, akikre nincsen szükségük: a cég nem bocsátja el azokat a dolgozókat, helyette megalázó, a munkakörébe egyáltalán nem beletartozó feladatokat ad nekik, mint például a fitnesztermek takarítása, vagy a cég tulajdonába tartozó játégképgyárak futószalagos munkái.

Forrás: Kotaku
via: Origo