Képeken a Milánóban megrendezett 2015-ös Világkiállítás

Még október végéig látogatható a milánói világkiállítás, az Expo, amit mindig más-más téma köré szerveznek meg. Az idén a Föld népességének táplálása, az étkezés és az energiaellátás témája köré rendezték be a világkiállítást, amit nem minden évben, általában csak 2-3 évente szerveznek meg a világ különböző városaiban.

Az első világkiállítást 1851-ben rendezték meg Londonban. Magyarország csupán az Osztrák-Magyar Monarchia idején, 1873-ban lehetett a világkiállítás vendégatója. Az idei helyszín, Milánó legutoljára 1906-ban köszönthette vendéglátóként a világkiállítás érdeklődőit.

Több mint 140 ország vesz részt az idei milánó expón, 53 ország külön pavilont is felállított. Összesen kb. egy milliárd eurót (305 milliárd Ft-ot) költöttek idén a rendezvény megvalósítására.

42

A rézborítású magyar pavilont 3 építész tervezte. Ertsey Attila, Herczeg Ágnes és Sárkány Sándor munkája:

91

A francia pavilon tetejéről egy zöldségeskertben lehet gyönyörködni:

10

A hollandok nem fáradtak a pavilion építésével, inkább egy szabadtéri fesztiválra rendezkedtek be:

11

A britek, noha nem a konyhaművészetükről híresek, mégis kiállítottak egy pavilont. A méhek utazását kívánták vele modellezni:

12

Az Egyesült Arab Emirátusok pavilonja az energiatermelés, vízellátás és földművelés teremtette kihívást illusztrálja. 2020-ban Az Egyesült Arab Emirátusok területén, Dubajban szervezik meg az Expót, az idén ez a pavilonjuk:

20

Természetesen arany is került az arab pavilon falára:

22

2017-ben a kazahok lesznek soron Expo-szervezésben, az idén ezt a pavilont állították föl:

25

Az osztrákoknak mottója: Lélegezz!

32

A csilei pavilont Cristián Undurraga építész fából álmodta meg:

35

Napelemmel működő fák a német pavilon tetején:

40

Forrás: gizmag.com

O. M.