Még ötven év, és robotokkal bújunk ágyba

“Ugyan már drágám, csak sokat ittam a céges bulin, és egyébként is, ő csak robot volt!” Ötven éven belül így magyarázkodhatunk majd egy félrelépés után.

Mivel egyre több időt töltünk az interneten, azon belül is a virtuális világokban,a jövőben teljesen hétköznapivá válik majd, hogy a robotokkal nemcsak az ebédet készítettjük el, vagy a lakást takaríttatjuk ki, hanem a nemi vágyaink egy részét is rajtuk éljük ki  – legalábbis  Dr. Helen Driscoll szexuálpszichológus szerint.

robot

Ez a jövő? Egy francia művész, César Vonc futurisztikus “szex robotja” látható. A bizarr és hátborzongató alkotás feltárja az androidok “belsőségeit”

A szakember azt mondta, hogy már most is egyre többen használnak bábukat, segédeszközöket a szexuális életük során, a technológia fejlődése pedig nagyon könnyen lehetővé teszi a mesterséges szexpartnerek fejlesztését. A humanoid robotok egy részét szinte biztosan felszerelik majd ilyen funkciókkal, így elképzelhető, hogy a magányos emberek inkább egy élethű, sőt, virtuóz robottal bújnak ágyba, ha már élő emberi partnert nem sikerül szerezniük.

Robotofília – egy jelenség, ami még nem létezik, de hamarosan fog

A jelenség ugyan most még nem létezik, de már nevet azért adtak neki: robofíliának nevezik azt, amikor egy élő ember egy humanoid lepedőakrobata robottal létesít kapcsolatot, vagyis egy géphez vonzódik. A szakember szerint nem szabad ezt első hallásra elítélni, hiszen sokaknak ez még mindig egy fokkal nagyobb élményt nyújt, mint az egyedüllét.

Dr. Driscoll  viszont már látja a robotszex hátrányait is: hangsúlyozta, hogy az emberek közötti kapcsolat hiánya, az elszigeteltség súlyos lelki problémákhoz vezethet. És ami még gondot okozhat a jövőben: a robotokkal való félrelépéssel a féltékenységnek speciális formája jelenhet meg az emberi kapcsolatokban.

Forrás: MailOnline