Ötvenezer forint egy gyerekért: egyéves kislányokat is árul az ISIS örömlányként

Fél éve terjed az a lista, amin tételesen, árral tüntetik fel a szexrabszolgának eladó gyerekeket – az ENSZ most megerősítette a dokumentum valódiságát. A lányokat úgy adják-veszik, mint egy hordó olajat – mondta az ENSZ főtitkára.  A lista novemberben jelent meg az interneten, de az ENSZ áprilisban egy eredeti példányt is megszerzett belőle, most pedig Zainab Bangura, a világszervezet főtitkárának különmegbízottja megerősítette a dokumentum hitelességét.

1438668147893

A forgatókönyv nagyon egyszerű: a dzsihádista katonák elrabolnak egy kislányt a családjától, meghirdetik az interneten, arra akár öt-hat férfi is licitálhat, eladják nekik, aztán váltságdíjkövetelő levelet írnak a kicsi családjának. Az teljesen mindegy, hogy hány éves, lehet egy, négy-öt, de tízéves is, bár minél fiatalabb, annál drágábban tudják eladni: az 1-9 éves gyermekek  – mindkét nemből – nagyjából ötvenezer forintért kelnek el, a kamaszlányokért és az idősebb nőkért jóval kevesebbet lehet kérni.

1200x-1

Az összegyűlt gyerekek közül először természetesen a magasrangú katonai vezetők választanak, ezután jönnek a gazdag helybéliek, a maradékot pedig megvehetik a katonák. Ha valaki nem tudná, mit kezdjen egy alig pár éves kisgyerekkel, azoknak kézikönyvet is kiadtak, amiben elmondják, hogyan kell bánni egy szexrabszolgával.

David Feeney ausztrál politikus a Twitteren közölt két fényképet az elrabolt gyerekekről:

CLj63aoUcAAfMQM CLj63aiUcAApZWC

Forrás: Bloomberg, SMH