Ismerjétek meg a 28 éves Pannit – Ő lehet a világ legidősebb macskája

Szó sincs már egerészésről, de dorombolni még szokott – a világ jelenleg legidősebb macskája Magyarországon fekszik egy kényelmes fotelben Faragó Lászlóné otthonában: ő Panni, aki a harmincadik életévéhez közelít – számolt be róla  a Kossuth Rádió.

208981_panni-cica

Fotó: baon.hu

Bár a fekete perzsa macska  macska szőre kihullott, nehezen mozog, szívgyógyszert szed, és már a nyávogáshoz is fáradt így 28 évesen, az állatorvos szerint még van hátra pár éve. A fekete perzsacicát még 1987-ben vették a piacon tízezer forintért, és mindig is családtagként kezelték: a gazdik szerint pont ez a szeretet tartja még életben. Míg nyávogni nem, dorombolni még mindig tud, és persze enni is nagyon szeret. Többen is azt kérdezték a családtól, miért nem altattatják el az állatorvossal a cicát, de az orvos szerint még kényelmesen elélhet pár évet nyugodtan.

A világ hivatalosan legidősebb macskája, Tiffany Two 1988 márciusában született, és a kaliforniai San Diegóban élt 27 éves koráig. Panni gazdája sajnos nem tudja hivatalosan bizonyítani, hogy jelenleg a 28 éves fekete perzsa macska a világ legidősebb cicája, de mivel Panni nincs törzskönyvezve.