Hajléktalanokat fényképezett egy fotós, egyikükben saját édesapjára ismert

Diana Kim hawaii fotós még csak öt éves volt, amikor szülei elváltak, fotóstúdiót vezető apja elköltözött, s csak akkor találkoztak újra, amikor az hajléktalanként tengődött az utcán.

dianakim1

Bár Diana gyermekkora nélkülözésben, szegénységben telt, mégis felküzdötte magát, elvégezte a jogi egyetemet, férjhez ment, két kisfiút szült, és továbbra is fotózott. 2003-ban egyetemistaként egy különleges sorozatba kezdett: hajléktalan emberekről készített képeket.  Honoluluban kattintgatott, amikor az egyik szakadt ruhás, sovány, mosdatlan férfiban saját apját vélte felfedezni.

dianakim3

Ő nem ismert fel Dianát, de a lány odament hozzá, ám semmiféle reakciót nem tudott kiváltani az apjából. Egy közelben álló nő világosította fel Dianát, hogy a férfi napok óta így áll ott, mint egy szobor. Diana ennek ellenére rendszeresen visszatért, és kiderítette, hogy apja skizofréniától szenved, emiatt nem válaszol a kérdésekre, ezért nem hajlandó semmit sem elfogadni.

dianakim21988

Diana apjával 1988-ban

Két egész év telt el így. Az apa tudata időnként kitisztult, ilyenkor beszélgetett lányával, és őszinte megbánásáról mesélt. Arra kérte Dianát, foglalkozzon csak a saját családjával, ő nem érdemli meg a sok szeretetet. 2014 októberében aztán az apát kórházba szállították szívrohammal, a kezelés közben pedig elkezdték gyógyszerezni skizofréniája miatt is. A kezelés után egyre jobban lett, visszatért az életbe – lánya legnagyobb örömére.

Az apa a kórházban

Az apa a kórházban

dianakim8

Diana és apja nagyon boldogok

dianakim10

Diana kiállításán

dianakim12

Forrás: Mymodernmet