Kim Dzsongun kivégeztette országa miniszterelnök-helyettesét

Észak-Korea diktátora – aki kigyógyít mindenkit az ebolából, az AIDS-ből, na és persze a rákból, – kivégeztette országa miniszterelnök-helyettesét, mert az jelét merészelte mutatni, hogy elégedetlen Kim Dzsong Un politikájával – adta hírül szerdán a Yonhap dél-koreai hírügynökség értesülési forrásának megnevezése nélkül.

A 63 éves politikus, Csö Jon Gon golyó általi halált halt: kivégzőosztag lőtte agyon. Hogy mikor, arról mindössze annyit tudott közölni a Yonhap, hogy az idén. A hírügynökség ugyanakkor arról is beszámolt, hogy Csö májusban kifogásolta Kim erdőgazdálkodási politikáját. Ebből következőn három hónapja még élt.

A Yonhap mindazonáltal megjegyezte, hogy Csö már nyolc hónapja nem szerepelt nyilvánosan. A Reuters brit hírügynökség Csö sorsáról tudakozódni próbált a dél-koreai hírszerzésnél, ám az nem volt hajlandó bármit is felfedni. Csőt egyébként tavaly nevezték ki miniszterelnök-helyettesnek. Korábban a két Korea közti ügyek – Észak és Dél kapcsolatainak – kezelése volt a feladata.

Észak-Koreáról idén már olyan híreket is olvashattunk, hogy fogyatékos embereken teszteli a biológiai fegyvereit, és  a nép által hőn tisztelt (félt) diktátora örömlány-brigádot állított össze magának gyerekekből. Valamint azt is, hogy ha történetesen odamerészkedik Nyugat-Európából  egy kíváncsi diák  a Kim Ir Szen Egyetemre, akkor az nem érzi magát kifejezetten otthonosan.

Forrás: MTI