Magyar lány mutatta meg a briteknek, hogyan kell szorgalmasan tanulni

Győrfi Róza most fejezte be gimnáziumi tanulmányait, és évfolyamelsőként sikerült bejutnia az egyetemre abból az állami iskolából, amiben tanul. Rózát azonban nem egy magyar egyetemre vették fel, hanem Oxfordba. És nem egy drága magániskolából jutott be, hanem egy brit állami középiskolából. Konkrétan ő az első diák a Southfields Academy nevű iskola történetében, aki bejutott Oxfordba – írja az Index.

gyorfi-roza

Az itv angol televízó számolt be arról, hogy Londonban 35 000 diáknak sikerült elérnie az egyetemi felvételhez szükséges szintet, ami nagyban annak köszönhető, hogy a bevándorlók gyerekei az iskolákban egyszerűen jobban teljesítenek a briteknél. Az eredmények azt mutatják, hogy a londoni középiskolák tanulmányi eredményei fejlődtek a legszembetűnőbben az utóbbi években, pontosan azért, mert sokféle országból érkeznek hozzájuk diákok, akik beadják a házi feladataikat, figyelnek az órákon, nem lógnak, szorgalmasan küzdenek a sikerért, a jobb életért, sokkal ambiciózusabbak, mint a brit gyerekek – Róza például különórákra járt, csak hogy még jobb teljesítményt nyújtson. Egy nemrég készített felmérés szerint a migráns gyerekek sikere az ambíciónak és az eltökéltségnek köszönhető, nem a vele született képességeknek.

A külföldön tanuló, dolgozó fiatalokról elmondható, hogy keményebben, kitartóbban küzdenek a sikerért, az elismerésért, a pénzért, mint a “bennszülöttek”, mert azzal a céllal érkeztek az idegen országba, hogy jobb körülményeket teremtsenek maguknak, mint amit otthon hagytak.

A videóból megismerheted Róza iskoláját,és őt magát is:

Forrás: Index