Kényszerítették, hogy megszülje gyermekét a 11 éves, megerőszakolt kislány

A most 11 éves, neve elhallgatását kérő lányt kilenc hónappal ezelőtt megerőszakolták, és teherbe ejtették. Eleinte senki sem gyanakodott a várandósságra, így csak az ötödik hónapban kérvényezték az abortuszt, amit a kormány kereken elutasított.

5760

A 11 éves anyuka kisgyermekével

Paraguayban ugyanis csak és kizárólag akkor szakíthatnak meg törvényesen  egy terhességet, ha az az anya életét veszélyezteti. Mivel erről a kislány esetében nem volt szó, ki kellett hordania, és császármetszéssel meg kellett szülnie 3,5 kilós gyermekét. A vallásos csoportok most nagyon boldogok, ám az emberi jogokkal foglalkozó szervezetek mind tiltakozásukat fejezték ki. A mostohaapát, aki az erőszakért felelőssé tehető, már elfogták, a kislány anyját gondatlansággal vádolják, ám pont ő az, aki jelentkezett, hogy szeretné felnevelni az újszülöttet.

Erika Guevara, az Amnesty International igazgatója szerint már az is öröm, hogy a lány életben maradt, és csak az idő fogja megmondani, mennyire sérült fizikailag és lelkileg az erőszak, a terhesség és a szülés miatt. Az a tény, hogy a lány nem halt bele a procedúrába, még nem jelenti azt, hogy a paraguayi hatóságok mentesülnek az emberi jogok megsértésének vádja alól – mondta. Kockáztatták a lány életét, egészségét, és integritását.

Mikor még az emberi jogi szervezetek megpróbálta elérni, hogy engedélyezzék a kislánynál az abortuszt,  az ország katolikus püspöke határozottan kikelt a barbár, embertelen, a halál kultúráját szolgáló szervezetek erőfeszítései ellen.

A 6,8 milliós lakosságú Paraguayban évente nagyjából hatszáz olyan lány esik teherbe, akik nem töltötték be a 14. életévüket, a Vöröskereszt jelenleg két 12 éves kislány ápol, akiket családtagjuk erőszakolt meg. A felvilágosítás, a megfelelő egészségügyi ellátás, a családon belüli erőszak feletti szemet hunyás és a fogamzásgátló termékek hiánya együttesen eredményezi azt, hogy rengeteg kislánynak, nőnek kell szembenzénie az erőszakkal, és annak minden következményével.

Forrás: The Guardian