Egy könyörtelen munkahely, ahol a dolgozókat arra ösztönzik, hogyan kémkedjenek egymás után

Hiába hatalmas és híres Jeff Bezos cége, ő sajnos egészen más elveket vall, mint Richard Benson, aki minden bizonnyal a világ egyik legjobb főnöke. Az Amazonnál ugyanis legyen szó az irodáról, a raktárakról, vagy a központról, minden egyes dolgozót a végletekig kizsigerelnek.

A munkaügyi körképet a New York Times készítette el, ehhez pedig   a seattle-i központ egykori és jelenlegi munkavállalóit kérdezte meg. Így derült ki, hogy az Amazonnál nem véletlenül maradnak csak néhány évig az alkalmazottak: minden egyes ember munkáját algoritmusok és adatok alapján értékelik, és persze soha senki nem dolgozik olyan jól, mint kellene. A nagyobb teljesítmény érdekében a beosztottaknak bele kell törődni az állandó a túlórába és a hétvégi munkába, így családi életet élni, vagy nyaralni menni abszolút képtelenség.

Mindezek mellett az Amazonnál a munkatársakat arra ösztönzik, hogyan kémkedjenek egymás után: névtelen üzenetben küldhetnek kritikát az alkalmazottak viselt dolgairól, például arról, hogy késett az ebédszünet után. Ugyanezen a felületen dicsérni is lehet a másikat, így külön klikkek alakultak, akik összefogva egymást dicsérik, míg másokat kiutálnak a cégtől – tudva azt, hogy aki a legtöbb negatív értékelést kapja, már csomagolhatja is a holmiját.

A cég kimondatlanul is az arrogáns, nyíltan versengő alkalmazottakat részesíti előnyben – azt is erénynek tekinti például, ha a kollégák nyíltan bírálják a többieket értekezleteken – írta meg a cink.hu. A munkatársak nyilvános megalázása egyáltalán nem ritka jelenség, nem véletlenül mondja az egyik egykori alkalmazott, hogy szinte mindegyik kollégáját látta már sírni az íróasztalánál.

Ezek után nem nehéz kitalálni, mi történik azzal, aki családtagját ápolja otthon, vagy gyereke van, esetleg mer beteg lenni. Több olyan eset is előfordult a cégnél, hogy e-mailben kaptak értesítést elvetélt vagy daganatos betegségből gyógyuló dolgozók, hogy nem szeretnék, ha a “személyes problémáik” rossz hatással lennének a munkájukra, így gyakorolva nyomást rájuk, miszerint eszükbe ne jusson lemaradni a többiektől, különben ki lesznek rúgva. Az Amazonnál dolgozók gyakorlatilag biorobotok, akiknek csupán egyetlen feladatuk van: minél jobban teljesíteni. Nem csoda, hogy nagy a fluktuáció: legtöbben csupán 1-2 évig bírják a cégnél.

Az Amazon egyébként reagált a Gizmodo cikkére: az oldalra felkerült egy levél, amit egy Amazonos dolgozó küldött, arra kérve a cikk szerzőjét, hogy egyfajta ellenpontként tegyen ki egy linket – ami természetesen egy olyan oldalra vezet, ahol nagyon-nagyon boldog és elégedett Amazon-dolgozók mesélnek hiperszuper munkakörülményeikről.

via cink.hu