Halálosan szerelmes egy nő a norvég tömeggyilkosba – Már 150 levelet írt neki, mert nem tud nélküle élni

Anders Breivik, aki a börtönből politikatudományt hallgathat az egyetemen, 2011. július 22-én 77 embert ölt meg, miután egy autóban pokolgépet robbantott, azután fegyverrel vadászta le az Utoya szigetén táborozó fiatalokat, ezért 21 év börtönre ítélték. Ez azonban egy kicsit sem zavarja a svéd Victoriát, aki fülig beleszeretett a tömeggyilkosba.

Victoria

Victoria

Victoria nincs egyedül a rajongásával

Victoria már 150 szerelmes levelet küldött a börtönbe Breiviknek, és persze néhány ajándékot is mellékelt, például egy olyan nyakkendőt, amilyet a férfi a tárgyalásán viselt. Victoria, aki egy online játék közben még a mészárlás előtt ismerte meg Breiviket, azt állítja, hogy nem tud nélküle élni – érdekes lenne kideríteni, vele vajon meddig tudna – és szerelmét csak tovább szítja, hogy imádottja kiszolgáltatott helyzetben ül a rácsok között. Igaz, hogy leveleire eddig csak kétszer kapott választ, de az igaz szerelem kitartó. Ha pedig Breivik úgy dönt, nem tetszik neki Victoria, még mindig válogathat a többi rajongója közül – a tárgyalás alatt egy 16 éves lány felajánlotta neki, hogy hozzámegy feleségül, a börtönben töltött idő alatt pedig mások is írtak neki rajongói levelet.

Van neve a jelenségnek: hübrisztofília

A kriminológusok régóta nyilván tartanak egy hübrisztofília nevű állapotot, ami kegyetlen bűnözőkhöz, gyilkosokhoz való erős vonzalmat jelent, valószínűleg ez lehet a magyarázata a Breivik iránt érzett rajongásnak is. A Bonnie és Clyde szindrómaként is ismert jelenség “áldozatai” két csoportra oszthatók: a passzív hübrisztofíliások csak távolról rajonganak börtönben ülő szerelmük iránt, de nem vesznek részt annak tevékenységében, tehát nem válik bűntárs belőlük. Az aktív típusba tartozó nők, mint Bonnie is, nagy örömmel keveredik bele a bűntettbe is, segít megszerezni, vagy éppen eltüntetni az áldozatokat, és tulajdonképpen bármit megtesz azért, hogy szerelme elismerje őt. Nem meglepő módon az összes hübrisztofíliás nő bántalmazó párkapcsolatban él, vagy rémes családi körülmények közt nőtt fel.

Forrás: Dailymail