Megutálta munkáját, elindult világgá a mesebeli szegénylegény, elképesztő fotókat készített

Walter Chang még a gazdasági világválság idején szerzett diplomát a New York Egyetemen film és televízió szakon, ám kénytelen volt technikusként dolgozni a biztos megélhetés érdekében. Három év után gondolt egyet, összepakolt, és elindult világgá.

IjenPlateau-Indonesia__880

Mikor Chang már három éve dolgozott éjt nappallá téve, egyre jobban megutálva munkáját, úgy érezte, levegőváltozásra van szüksége, mert nem azt az életet éli, amit megálmodott magának.

Semonkong-Lesotho__880

Elkezdett spórolni, eladta mindenét, átmenetileg barátoknál, illetve a munkahelyén aludt, aztán 2011-ben bepakolt a bőröndjébe, és három éven át járta a világot, összesen hatvan országot látogatott meg.

TwelveApostles-GreatOceanRoad-Australia__880

Mindeközben rengeteget fotózott: megörökítette a gyönyörű helyeket, de azt az áldozatot is, amit ezért meg kellett hoznia: mivel nagyon kevés pénze volt, reptereken vagy sátorban aludt, repülés helyett vonattal utazott, többször kapott ételmérgezést, egyszer tolvajok is kifosztották, majdnem meghalt, mikor a namíbiai sivatagban balesetet szenvedett. Ám így is nagyon boldog, mert volt bátorsága rászánni magát a nagy útra.

Varnasi-India__880

Chang az útközben lőtt gyönyörű fotóit albumba rendezte, s most épp azt szeretné kiadni – ehhez gyűjt pénzt.

UBeinBridge-Amarapura-Myanmar__880

Vilankulos-Mozambique__880 MilfordSound-NewZealand__880 MachuPicchu-Peru__880 Kyoto-Japan__880 KohLanta-Thailand__880 I-quit-my-job-and-backpacked-around-the-world-for-3-years-to-60-countries-and-took-these-photos7__880 ArirangGames-Pyongyang-NorthKorea__880 I-quit-my-job-and-backpacked-around-the-world-for-3-years-to-60-countries-and-took-these-photos3__880 I-quit-my-job-and-backpacked-around-the-world-for-3-years-to-60-countries-and-took-these-photos4__880 I-quit-my-job-and-backpacked-around-the-world-for-3-years-to-60-countries-and-took-these-photos6__880

f

f2

f3

f4

f5

Forrás: Boredpanda