Képeken egy lány varázslatos átalakulása: el kellett törni az állkapcsát, hogy rágni tudjon

A nyilvánosság előtt csak Apple Darling néven emlegetett lányt fogai miatt kiskorától folyamatosan csúfolták. Szörnynek nevezték, kusza fogsora a rágást is nehézzé tette, később fájdalmakat okozott. Megoldást csak egy még fájdalmasabb beavatkozás hozott, de a képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy megérte.

y9O5tjfl

A középiskolás korában felhelyezett fogszabályozó nem segített Apple Darling problémáján, az orvos ugyanis elmondta, hogy az igazi baj a kislány eltérő formájú és méretű állkapcsával van: az alsó négyzet alakú, míg a fölső egy V betűt formáz, miközben mindkettőnek U alakba kellett volna fejlődnie, egymással párhuzamosan.

Fogszabályzóban, a műtét előtt

Fogszabályzóban, a műtét előtt

Egyedüli megoldást a műtét nyújtott, amikor az állkapcsot eltörték, majd megfelelő helyzetben titánium csavarokkal rögzítették egy három órás beavatkozás során. Az operáció után a lány  nem tudta kinyitni a száját, arca hosszú hónapokra megduzzadt, egy hónapig erős fájdalomcsillapítókat kapott, és két héten át csak folyékony táplálékot volt képes megenni.

Két nappal a műtét után

Két nappal a műtét után

Később fogszabályzót kellett viselnie. Mikor azt végre levették, az volt a lány életének egyik legszürreálisabb pillanata: alig ismert magára a tükörben. Fogai mintha valaki máséi lettek volna, és végre rágni is tudott rendesen.

A lány most

A lány most

Az azóta eltelt idő a műtétet igazolta, a lány  most is nagyon hálás az orvosoknak, az összes régi gúnyolodónak pedig azt üzeni, hogy “menjenek a pokolba”.

Forrás: APlus