Kiderült, miért ölt meg két tévést élő adásban egy amerikai férfi

A 24 éves Alison Parker riporternő és 27 éves operatőre, Adam Ward is életét vesztette, amikor egy volt kollégájuk tüzet nyitott rájuk élő adásban Monetában. Az elkövető Vester Lee Flanagan menekülés közben meglőtte magát, majd a kórházban belehalt sérüléseibe. A férfi nemrég egy  23 oldalas faxüzenetet küldött az ABC tévécsatornának, amiben  leírta, miért ölte meg a két tévést.

Untitled

A két áldozat

Úgy érezte, faji diszkriminációnak, szexuális zaklatásnak és kegyetlenkedéseknek is ki volt kitéve

Flanagan a riporternőt, Alison Parkert rasszizmussal vádolta egy korábbi megjegyzése miatt, az operatőr pedig korábban panaszt nyújtott be ellene, Flanagan emellett úgy érezte, faji diszkriminációnak, szexuális zaklatásnak és kegyetlenkedéseknek is ki volt kitéve meleg feketeként  a tévécsatornánál. Dühe folyamatosan gyűlt, de a  charlestoni templomi lövöldözés – amely során kilenc afroamerikai embert ölt meg egy rasszista ámokfutó –  volt az utolsó csepp a pohárban.

Flanagan korábban munka közben

Flanagan korábban munka közben (Végig Bryve Wiliams álnéven dolgozott)

Az egyébként tehetséges riportertől azért vált meg a csatorna, mert kibírhatatlan természete miatt nem lehetett együtt dolgozni vele, volt kollégái hisztis dívaként jellemezték, aki mindig előhúzta a rasszista kártyát, ha kritika érte.

Egy korábbi sérelem miatt vehette videóra a gyilkosságot Flanagan

Adam Ward operatőr ugyanis korábban lefilmezte, hogy Flanagan rendőri kísérettel elhagyja a csatornát kirúgásakor, a forgó kamera nem tetszett Flanagan-nek, ezért már akkor megfenyegette Wardot.

A két kolléga gyakran dolgozott együtt, mindketten kiegyensúlyozott párkapcsolatban éltek tévés párjaikkal

A két kolléga gyakran dolgozott együtt, mindketten kiegyensúlyozott párkapcsolatban éltek tévés párjaikkal

Az élő adásban elkövetet gyilkosság időpontjában negyvenezren nézték épp az adást.

Forrás: Dailymail