Megdőlt a rekord: egymilliárd ember Facebookozott egyszerre egyetlen nap alatt

Az a napnál is világosabb, hogy a Facebook mindennapjaink részévé vált, és már senki sem számolja bűntudatosan, egy nap hányszor lépett be az oldalára: ott élünk. Hétfőn mégis rekord született: minden hetedik ember Facebookon volt a világon.

Egy nap alatt még soha annyian nem használták a Facebookot, mint hétfőn, amikor egymilliárdan kattintottak rá – ez új mérföldkő a cég életében – legalábbis Mark Zuckerberg szerint, aki saját Facebook oldalán jelentette be a hírt nagy büszkén:

“Hétfőn minden hetedik ember a világon  a Facebookot használta, hogy kapcsolatba lépjen a barátaival, családjával. Ez volt az első ilyen mérföldkő, és ez még csak a kezdete az egész világ elérésének. Minden egyes embernek lehetőséget akarunk adni, hogy hallassa a hangját. (…) Egy nyitottabb és kapcsolatokban gazdag világ jobb világ. Erősebb kapcsolatot hoz létre szeretteiddel, erősebb gazdaságot és társadalmat a lehetőségek szélesedésével,  ami az összes értékünket tükrözi.”

Az oldal 2004-es elindulásakor még csak 4-500 felhasználóban reménykedtek az alapítók. A júniusban közölt adatok szerint a Facebooknak 1,49 milliárd felhasználója van, akik havonta legalább egyszer bejelentkeznek, közülük 968 millió ember minden nap használja az oldalt.

Forrás: Mi más? Természetesen a Facebook :)