13 éves fiú mentette meg apja életét a vadonban

A 13 éves fiú két napon át ápolta súlyosan sérült apját, aztán egymaga elindult az ismeretlenbe segítséget hívni.

EBaYJ.AuSt.36

David Finlayson és a 13 éves fia, Charlie a Ship Island Lake közelében indult neki egy 12 napos túrának, ám egyszer csak egy nagy szikla elmozdult a helyéről, és feléjük gurult. Az apuka ugyan el tudott ugrani előle, de közben megcsúszott, és tíz métert zuhant. Eltört a háta, a karja, a sarka, egyik lábán mély sebe volt, és eszméletlenül feküdt odalent, miközben húsz kilométeres körön belül sehol egy élő ember nem volt, aki segíthetett volna rajta.

A 13 éves Charlie lemászott az apjához, aki időközben magához tért, betakarta, etette, itatta, bekötözte a sebeit, és tartotta benne a lelket két napon át, miközben az apa attól tartott, elvérzik ott a helyszínen. Ezután egy segítségkérő levél megírása után visszafojtott könnyekkel ugyan, de elindult orvost szerezni – attól félt, hogy ha otthagyja az apját, mire visszaér, már nem lesz életben.

A segélykérő levél

A segélykérő levél

Öt kilométer megtétele után Charlie végre találkozott néhány túrázóval, átadta nekik a segélykérő levelet, a mentőhelikopter pedig hamarosan megérkezett.

Forrás: Idahostatesman