1915 legnagyobb botránya: Saját anyja jelentette fel a szerelmes táncosnőt

1915-ben hatalmas botrányt okozott egy 19 éves társaságbeli hölgy, Eugenia Kelly szerelmi élete. Eugenia ugyanis menthetetlenül beleszeretett a házas, nála sokkal idősebb Al Davis-be, aki mellesleg tánctanár volt, és mindenkit “megfertőzött” a tangóval. Eugenia anyja azután, hogy egyik fél sem volt hajlandó befejezni a botrányos kapcsolatot, elment, és feljelentette saját lányát a bíróságon.

A huszadik század elején igen divatosak voltak a tangó-tea partik

Ezeken gazdag fiatal lányok vettek részt, akik élvezettel nézték a profi tangó táncosok előadását, és az ellen sem volt kifogásuk, hogy néhányszor a parkettre csábítsák őket. Persze az idősebb korosztály tagjai ezt teljes mértékben botrányosnak tartották, hiszen valóban megfordultak a táncosok között olyan csalfa férfiak, akik addig csábítottak és hízelegtek a fiatal lányoknak, míg el nem kunyerálták naiv – és igencsak gazdag – áldozataik pénzét. A lapokban ezeket a férfiakat tangókalózokként emlegették, és az a lány, aki kapcsolatba került velük, nemcsak pénzét, de jó hírét is egy életre elvesztette.

A dúsgazdag Eugenia Kelly fülig beleszeretett egy veszélyes táncosba

Eugenia Kelly, egy gazdag bankár család lánya – aki 21. születésnapján örökölte volna meg a családi vagyont –  viszont nem hallgatott a figyelmeztető szóra, fülig beleszeretett egy veszélyes táncosba. Nemcsak tangózni tanult meg tőle, de késő estig kimaradt táncolni, dohányozni és inni. Konzervatív, özvegy édesanyjának tele volt a teáscsészéje lánya éjszakai kimaradozásai miatt, attól félt, hogy a férfi, aki eddig is elfogadta Eugenia drága ajándékait, kiforgatja lányát egész vagyonából. Könyörgött, fenyegetőzött, egyszer éjszakára ki is zárta lányát a házból, ám az oktondi, makacs lány erre betörte az ablakot egy kővel, és hazatért aludni egy újabb esti mulatozás után.

A kikapós lány valószínűleg halálra rémült, amikor egyik nap két rendőr lépett oda hozzá az étteremben, megfogták, és bevitték a legközelebbi rendőrőrsre. 

Eugénia édesanyja előtte elment az ügyészhez, és meggyőzte, hogy lánya a teljes romlás felé halad, egy nős férfival tölti minden idejét, ezért javíthatatlansága miatt  le kell tartóztatni. Elérkezett a tárgyalás napja, a tömve volt újságírókkal, a helyettes államügyész pedig felajánlotta, hogy ejtenek minden vádat, ha Eugenia végre szakít Davis-szel. Eugenia azonban megmakacsolta magát, és nemet mondott az ajánlatra. Azzal érvelt, hogy már nem kiskorú, azt tehet, amit csak akar, nem köteles anyja jóváhagyását kérnie, és eszébe sem jutott bocsánatot kérni emiatt.

Eugenia csak akkor tört meg, amikor egy zárt beszélgetésen anyja, jogászok és egy csapat pap meggyőzte arról, hogy ha továbbra is így viselkedik, eleshet az örökségétől.

A tárgyalóteremben kijelentette, hogy anyjának volt igaza, és őt pedig elkábította a Broadway csillogó világa. Miután a bíró még hosszasan prédikált neki az erkölcsről, és megígértette vele, hogy mindig az anyjára fog hallgatni, Eugenia végre hazamehetett. Néhány hónapig bírta csak: amikor Al Davistől elvált a felesége, azon melegében hozzáment még 1915 novemberében.

A történet sajnos nem ért szép véget

Hét évvel később Eugenia elvált Davistől arra hivatkozva, hogy férje elhanyagolja őt. Szerelmük véget ért, a táncos végül egyszerűen felszívódott.

Forrás: Knowledgenuts