Testen kívül dobogó szívvel maradhatott csak életben egy fiatal apuka

Láttál már testen kívül dobogó szívet? Videón az ijesztő, mégis csodálatos valóság.

A szervátültetések egyik legnagyobb kockázatát a donor szervek szállítása jelenti, hiszen ha nem megfelelőek a körülmények, az adott szerv nem lesz képes megfelelően funkcionálni az új testben. Ennek kivédésére fejlesztettek ki amerikai kutatók egy olyan szerkezetet, amelyben a donor szíve tovább dobog szállítás közben. A 26 éves fiatal apuka, Le Hall évek óta mechanikus szívvel élt, ám annak működése kezdett akadozni, és teste csak olyan szervet volt képes befogadni, aminek nem állt le egy percre sem a működése – neki szó szerint az életét mentette meg az új fejlesztés.

sziv

A júniusban operált, 26 éves Lee Hall, 23 éves felesége, Danyelle, és fiuk, Hayden

A kiműtött szívet nem hűtik le, és teszik jól záródó dobozba – ezzel kitéve a sérülés veszélyeinek – , hanem egy mesterséges vérkeringésbe kötik, oxigénnel pumpálják, így az abba sem hagyja a dobogást, míg a befogadó testébe nem kerül. A különleges doboz nagy segítséget jelent majd az átültetéseknél, és eddig kitűnően funkcionált minden esetben –  a páciens túlélési esélyei javulnak, mivel sokkal jobb állapotban lévő szívet kapnak, donorként pedig nemcsak agyhalott embereket használhatnak majd fel.

doboz

A videó az első, élő szíves transzplantációt mutatja be, Le Hall, egy fiatal apuka kapta meg a dobogó szívet a dobozból. Figyelem, a videó a maga véres valóságában mutatja a szívet!

Forrás: Dailymail