A jövő kocsmájában nem iszunk majd alkoholt – A szemünkön keresztül szívódik fel

Az alkoholt gőzzé alakítják, így azt a szemgolyókon, a tüdőn és a nyálkahártyáikon át szívhatják magukba a vendégek Brisbane első alkoholfelhő bárjában.

Az ausztrál ötlet nem új keletű: a világ első alkoholgőzbárja már július óta folyamatosan működik Londonban, a Bompass & Parr brit dizájneriroda alkotásaként. Az Alcoholic Architecture nevű helyen a vendégek pára formájában szívják magukba a gin és tonik alapú koktélt  – negyven perc gőzölés két pohárnyi koktél megivásával egyenlő. Cserébe egy átlátszó köpemyt kell viselniük a ruhájukon, hogy az ne ázzon el, csak az arcuk marad fedetlen. Ugyanezt az elvet követ majd az ausztrál kocsma is, igaz, az csak három héten át lesz nyitva.

1

Az újfajta alkoholfogyasztási mód állítólag csökkenti a másnaposság tüneteit – hiszen az emésztőrendszernek nem kell megbirkóznia az alkohol lebontásával – kisebb a kalóriafogyasztás, és még a máj sem kap akkorra terhelést, mint a hagyományos ivászat során. Arról viszont egyelőre nincs információ, hogy a tüdő, a szemek és a nyálkahártyák mennyire sínylik meg az alkoholos párát.  A mérgező anyag belélegzésével kapcsolatban Jake Najman, a Queenslandi Egyetem drogkutató intézetének igazgatója is kifejezte aggodalmait, hiszen az új módszer hosszú távú hatásairól egyelőre nem is tudunk semmit – és annyi biztos, hogy ismerkedni sem nagyon lehet.

Íme egy videó a londoni bárról:

Forrás: Dailymail