Inspiráló történet egy férfiról, aki nyaktól lefelé lebénult – Most síel, maratont fut, és még álmai asszonyát is megtalálta

Matthew King kamaszkorában bénult le egy rögbi meccs közben: mivel a nyaka sérült meg, a teste teljesen mozgásképtelenné vált, gépek nélkül lélegezni sem tudott. Most mégis síel, jogász diplomát szerzett, és még a szerelem is rátalált.

matt1

Matt már nagyon fiatalon elkezdett rögbizni

King a baleset után három hónapig beszélni sem tudott, és képtelen volt gépek nélkül létezni: azok mozgatták, segítettek lélegezni, ápolónők öltöztették, mosdatták. Mindenki azt gondolta, hogy Matt élőhalottként vegetál majd a hátralévő éveiben. A most 28 éves férfit azonban más fából faragták: 11 évvel a baleset után jogász diplomát szerzett,  jelenleg egy londoni ügyvédi irodában dolgozik. Szabadidejében szeret síelni, könyvet ír, és lefutotta  a maratont.

matt2

Olyan tehetséges rögbijátékos volt, hogy díjakat kapott – büszkén viselte a helyi csapat egyenruháját

Mindezekkel együtt Matt egyvalamiről örökre lemondott: arról, hogy valaha párra talál. Egy lengyel lány, Ilona Roza Kubica viszont visszaadta a hitét. A fiatal pár két évvel ismerkedett meg: King épp hazafelé tartott munkából, a lány pedig biciklizett. Matt nem merte randira hívni a lányt, ám az közös barátaikon keresztül üzent neki, így sor került az első találkozásra.

SAMSUNG DIGIMAX 360

Matt ezen a képen egy barátjával látható egy iskolai kirándulás alatt – csupán egy héttel a végzetes baleset előtt

Később az első randit több is követte: állatkertbe jártak, sétáltak, beszélgettek, éttermekben vacsoráztak. Még most is rendszeresen táncolnak, sportolnak együtt, tavaly pedig Matt megkérte szerelme kezét. Ilona boldogan mondott igent, és már neki is álltak a szervezésnek, ám abban egyelőre nem tudnak egyetérteni, hogy meghitt ceremóniát tartsanak, vagy Matt kedvéért hatalmas partival ünnepeljenek. A férfi azt mondja, még az sem lehetetlen, hogy gyermekeik szülessenek. Mi szorítunk nekik!

2BA468CF00000578-3216363-image-a-151_1440967343569

Szerelmével, Ilona Roza Kubicával

Ebben a videóban Matt elmeséli, mi történt vele, és azt is láthatjátok, milyen szerkezettel tud síelni:

Forrás: Daily Mail