Allergiás a wifire, a hegyekbe költözött egy francia nő

A francia bíróság hivatalosan is rokkanttá nyilvánított a francia Marine Richardot, mivel az allergiás az elektromos eszközökre, és a wifire.

A legtöbb orvos azt gondolja, csak hiszti

Az  elektromágneses túlérzékenységben szenvedő nő fejfájásra, gyengeségre, émelygésre, rossz közérzetre panaszkodik minden olyan esetben, amikor egy gép van a közelében, legyen az számítógép, okostelefon, monitor, vagy a vezetékmentes internet. Maga a betegség azért is rejtélyes, mert a legtöbb orvos nem fogadja el kóros állapotnak, hisztériáról, túlérzékenységről beszélnek, ám annyian kezdenek panaszkodni, hogy a tudósok komolyan elkezdtek foglalkozni a problémával.

A 38 éves Marine Richard egyelőre nem talált más megoldást: a hegyekbe költözött, ahol mindenféle géptől mentesen élhet. Ha ki kell mennie az utcára, speciális köpenyt visel, ami a sugárzástól hivatott védeni, barátai pedig előre kikapcsolnak otthon minden elektromos eszközt, ha Marine látogatóba megy hozzájuk.

Az elektroszmog káros hatásai még nem tisztázottak

Az elektroszmog az elektromos,  mágneses terek, a rádiofrekvenciás sugárzások által kiváltott terhelés, ami minden szervezetet érint. Az elektromágneses sugárzás a természetben a Nap és a viharok miatt is ér bennünket, míg mesterséges formáját a minket körülvevő gépeknek köszönhetjük. Annyi bizonyos, hogy a természetben megtalálható,  0.1 – 100 Hz frekvenciasávba eső elektromágneses hullámok hatással vannak  a testben végbemenő biológiai folyamatokra, az elektroszmog káros hatásai ugyanakkor még nem tisztázottak, mert nincs egyetértés abban, milyen mértékű sugárzást kéne károsnak tartani. A mesterséges elektromágneses terhelést nagyon nehéz kivédeni, az erre érzékenyek annyit tehetnek, hogy az otthonukban igyekeznek kerülni a gépek használatát.

Forrás: Dailymail