Börtönhajó úszik New York partjainál – Innen lehetetlenség megszökni

A börtönöket mindig is igyekeztek úgy kialakítani, hogy a szökés a lehető legnehezebb legyen. Cápákkal körülvett sziget helyett manapság hatalmas hajókon tartják fogva az elítélteket.

snma8loao2p6mq5ea9rp

Harminc évvel ezelőtt hatalmas problémát jelentett az amerikai börtönök túlzsúfoltsága. New York városában azonban nem láttak volna szívesen új börtönépületeket, így született meg a börtönhajó ötlete.

A vízen úszó hatalmas monstrumok közül a Vernon C. Bain Center a legismertebb, ez 1992-ben állt szolgálatba, nyolcszáz elítéltet tart a rácsok között, és még most is működik. A fedélzeten 14 hálóterem, és száz cella várja a rabokat, akik szabadidejükben sportolhatnak az edzőteremben, vagy a kosárlabdapályán.

A hajó vízre bocsátása óta több szökési kísérlet is történt, de mindegyik kudarccal végződött

Az első elítélt a kikötőből lépett (volna) meg, a második kísérlet az East River tengerszorosban történt, a harmadik esetben a fegyenc egy rabomobilt lopott, miután a barátnője becsempészte neki a bilincse kulcsát. A hajóról való szökés azonban továbbra is akciófilmekbe illő feladat, hiszen nem elég lejutni a hajóról, valahogy partot is kell érni.

Forrás: Gizmodo
via Index