A világon először videózták le a legendás “vérmókust”

A helyeik szerint a vérmókus valójában vámpír: szarvasokra és más élőlényekre vadászik, és kiszívja a vérüket. Videó nem készült még soha a “kegyetlen” állatról, egészen mostanáig.

A biológusok egyszerűen semmit sem tudnak a Rheithrosciurus macrotis, magyarul bojtosmókus néven számon tartott, a Jégkorszak motkányára hajazó állatról: fogalmuk sincs, mit eszik, hogyan él, csak legendákat hallani róla.

vermokus

A legendák olyannak festik le a mókust, amit bal oldalon látni, de a valóságban úgy néz ki, mint a jobb oldali, bolyhos farkú mókus

Andrew Marshall, a Michigani Egyetem biológusa és kollégái nemrég 35 videokamerát állítottak fel az indonéziai Gunung Palung Nemzeti Park területén, hogy végre lencsevégre kapják a mókust, és sikerrel is jártak. A felvételt az alacsony fényviszonyok miatt infravörös kamerával készítették – meglepő módon a mókus épp nem egy állat vérét szívta, hanem a földön keresgélt ennivaló után. Az állat nagy, hegyes, denevérre emlékeztető fülei, hatalmas, bolyhos farka, és rejtőzködő életmódja táplálhatta a róla szóló legendákat.