Furcsa hotelek a világban

Ha a nyaralás, kirándulás során nem csak a szálláshelyről kilépve szeretnénk belevetni magunkat a kalandba, de az út minden percében különlegességre vágyunk, válasszunk szállást ennek szellemében. Íme, pár ajánlat!

Whitepod, Les Cerniers, Svájc

A saját buszjárattal, hómobillal vagy sílifttel megközelíthető Whitepod igazi svájci alpesi élményt ad. Az 1400 méteren található tábor 15 iglu ihletésű, igényesen berendezett kunyhóból áll, melyek mindegyikében fatüzelésű kályha gondoskodik a melegről, és saját terasszal rendelkeznek a Genfi-tavi panorámával. A reggelit és az esti italokat a közös tábortűz mellett fogyaszthatják el a vendégek. A tábor rengeteg hegyi illetve havas programot kínál, így itt biztosan nem lehet unatkozni!

fh1

Jules’ Undersea Lodge, Key Largo, Florida

A Key Largo Vízalatti Parkban található a világ egyetlen víz alatti hotelje, mely önmagában is félelmetesen fantasztikus élmény, a park kiegészítő programjaival pedig igazi mélytengeri kalandorokká válhatunk. Búvártanfolyamok, kiváló merülőhelyek gondoskodnak a fergeteges kikapcsolódásról. Nem csoda hát, hogy több híresség is megfordult már itt, mint például az Aerosmith frontembere, Steve Tyler, Tim Allen színész, vagy az egykori kanadai miniszterelnök, Pierre Trudeau.

fh2

Attrap Reves, Allauch, Franciaország

Ez a családi vállalkozásként üzemeltetett buborékkomplexum azoknak való, akik egyszerre kedvelik a kalandot és a kényelmet. Hihetetlen látványt nyújtanak innen a csillagok éjjel, hiszen nincsenek falak, csak egy nagy átlátszó buborék mögül csodálhatjuk a körülöttünk lévő világot. Minden buborékhoz saját tusoló és wc, illetve parkoló is tartozik. Állatokat viszont egyáltalán lehet bevinni, gyermekeket pedig csak 6 év fölött fogadnak.

fh3

A cikk folytatását a Világutazó Magazinban olvashatjátok.