Korszakalkotó tervvel állt elő egy milliárdos a menekültválság megoldására

A Szíriából érkező menekültek ügye az egész világot foglalkoztatja. Egy milliárdos azonnali megoldást kínál a kialakult helyzetre: komplett szigetet venne a menekülteknek, akikkel szerinte úgy bánnak, mint a marhákkal.

Naguib Sawiris, telekommunikációs cégeket vezető egyiptomi milliárdos Görögország vagy Olaszország partjainál venne egy szigetet, ahol több százezer szíriai menekült is elférne. A férfi terve szerint valamelyik ország eladná neki egy szigetét, ő kikiáltaná annak függetlenségét, befogadná a menekülteket, munkát adna nekik, majd kórházakat, iskolákat éppíttetne. A konkrét szigetet még nem választotta ki, de elmondta, hogy a térségben rengeteg lakatlan sziget található, ami alkalmas lenne.

CL0LbKiWoAAOYhW

Naguib Sawiris

Sawiris annyira eltökélt, hogy eldöntötte, meg fogja keresni a görög és az olasz kormányt – bár azok egyelőre nem igazán örülnek az ötletnek. A milliárdos terve szerint a szigeten addig laknának a menekültek, amíg hazájukban nem rendeződik a konfliktus, ezután pedig eldönthetnék, hogy hol szeretnének élni. Az ötlet megvalósítása nem lenne olcsó mulatság: a sziget a becslések szerint 10-100 millió dollárba kerülne, de a költségek az infrastruktúra kiépítésekor szöknének igazán az egekbe.

Forrás: Twitter, YahooNews