Fürdeni nem egészéges – állítja a tudós, aki 12 éve nem állt zuhany alá

Az amerikai Dave Whitlock a MIT-n diplomázott, kémikusként és üzletemberként dolgozik, és meg van róla győződve, hogy a napi tisztálkodás szükségességét semmiféle tudományos bizonyíték nem támasztja alá.

2B

Az amerikai szakember elmondta, hogy nincs meggyőző érv arra nézve, hogy a mindennapi tusolás jót tesz az ember egészségének. Ezzel nem azt akarja mondani, hogy a higiénia szükségtelen, csupán a meleg vizes-szappanos tisztálkodásnak van ellene. Emiatt 12 éve nem is fürdött hagyományos módon, csak egy saját maga által kifejlesztett termékcsaládot használ, amit Mother of Dirt néven piacra is dobott.

2BFF301E00000578-3223432-image-a-58_1441467606923

Whitlock és csapata hisz abban, hogy a bőrünk higiéniáját annak megfelelő Ph-értéke tartje fenn, és nem a zuhanyzás

Állítása szerint ezek a termékek helyettesítik a szappant és a tusfürdőt, sőt, a vizet is: csak be kell fújni magunkat az élő baktériumokat tartalmazó folyadékkal, így máris kellő PH-értéket állítottunk be bőrünk felszínén, és eltüntettük a kellemetlen szagokat.

Whitlock meg van győződve arról, hogy összekeverjük a tisztát a sterillel, miközben egészségünk érdekében nem szabad teljesen sterilen tartanunk sem bőrünket, sem közvetlen környezetünket.

Forrás: Dailymail